Budućnost bez mjesta u Evroligi? - Volim Podgoricu

Budućnost bez mjesta u Evroligi?

Pregovori oko formiranja Evrolige za narednu sezonu se nastavljaju. Prema posljednjim informacijama, crnogorski šampion Budućnost neće dobiti pozivnicu za učešće u elitnom takmičenju iako osvoji ABA ligu.

Poznato je da će se sistem takmičenja u Evroligi promijeniti. Od naredne sezone učestvivaće samo 16 timova, a zasad sigurno učešće imaju njih 11 – CSKA, Real, Barselona, Laboral Kuća, Efes, Fenerbahče, Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi, Armani i Žalgiris.

Tuska Darušafaka, čiji su vlasnici Doguš grupa jedni od sponzora, skoro sigurno će dobiti “A” licencu, a u planu je da se podijele još dvije.

Novanar španskog “Mundo Deportiva”, Hose Ignjasio Huguet, koji je juče objavio da će šampion ABA lige igrati u reformisanoj Evroligi, danas javlja da će se za dvije “A” licence boriti četiri tima, među kojima nema Budućnosti – Crvena zvezda, Himki, Lokomotiva Kubanj i Bajern iz Minhena.

Budućnost je ove sezone ubjedljivo najbolja ekipa u ABA ligi, pa se smatra glavnim favoritim za osvajanje trofeja u regionalnoim takmičenju.

“Plavi” su tri kola prije kraja ligaškog dijela sezone obezbijedili prvo mjesto na tabeli i “pol poziciju” pred plej-of, ali i ukoliko osvoje trofej možda će se morati zadovoljti učešćem u novom FIBA takmičenju, Ligi šampiona, koje će brojiti 32 tima, po ugledu na fudbalsku Ligu šampiona.

3 komentara

  1. I just additional this particular nourish in order to my own book marks. I have to state, My partner and i very much appreciate reading through your weblogs. Continue the good work!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com