TAJNI RECEPT SREDNJOVJEKOVNOG SAMOSTANA: Najmoćniji prirodni antibiotik, borac protiv infekcija i gljivica! - Volim Podgoricu

TAJNI RECEPT SREDNJOVJEKOVNOG SAMOSTANA: Najmoćniji prirodni antibiotik, borac protiv infekcija i gljivica!

Ovaj ljekoviti recept navodno datira iz srednjovekovne Evrope, iz jednog samostana. S vremenom je postao neizostavan dio narodne medicine prema kojoj predstavlja sjajan prirodni antibiotik koji ubija gram-pozitivne i gram-negative bakterije.

Takođe, pripravak ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela, a uspješan je lijek protiv gljivice candide. Prema narodnim pričama, mnogima je pomogao u izlječenju raznih virusnih, parazitskih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, a tajna se krije u domaćim, prirodnim sastojcima.

Sastojci:

700 ml svježeg jabukova sirćeta

¼ šoljice usitnjenog češnjaka

¼ šoljice usitnjenog crnog ili crvenog luka

2 svježe ljute paprike

¼ šoljice naribanog đumbira

2 čajne kašike naribanog hrena

2 čajne kašike kurkume u ​​prahu ili 2 komada korjena kurkume

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte sve sastojke osim sirćeta pa ih prebacite u teglu. Pazite da se 2/3 tegle sastoji od suvih sastojaka, a ostatak popunite jabukovim sirćetom. Teglu potom dobro zatvorite pa protresite da se sastojci i sirće prožmu. Čuvajte pripravak na suvom i hladnom mjestu dvije sedmice, nekoliko puta dnevno promućkajte teglu, pa nakon dvije sedmice pripravak izgnječite i procijedite kroz gustu gazu. Nakon što to učinite, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi.

Doziranje:

Pojedite jednu kašiku pripravka svaki dan kako biste pobijedili loše bakterije u tijelu i ojačali imunitet, a možete ga koristiti i kao dodatak jelima, poput priloga. Postupno pojačavajte količinu tako da najviše u danu upotrijebite jednu šoljicu pripravka. Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu kašiku pet do šest puta na dan.

(Dnevno.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com