10.000 GLASOVA ZA REFERENDUM O ULASKU U NATO - Volim Podgoricu

10.000 GLASOVA ZA REFERENDUM O ULASKU U NATO

Više od 10.000 građana glasalo je na internet referendumu o vojnom statusu Crne Gore, od čega je 7.000 podržalo opciju neutralnosti, saopštio je izvršni direktor Pokreta za neutralnost Marko Milačić.

Pokret za neutralnost je organizovao internet referendum, ističući da više od 84 odsto građana Crne Gore žele da lično na referendumu odluče o vojnom statusu, odnosno da li će država biti vojno neutralna ili će biti dio NATO-a.

Iz Pokreta za neutralnost je saopšteno da su u Tivtu i Kotoru, razgovorima sa predstavnicima političkih partija, nevladinih organizacija, pojedinaca i dijeljenjem više hiljada flajera, nastavili kampanju “Referendum je počeo”.

Delegacija Pokreta, koju je predvodio Marko Milačić, razgovarala je sa predstavnicima Socijalističke narodne partije, Demokratske srpske stranke, Hrvatske građanske inicijative, kao i sa, kako su kazali, brojnim pojedincima i grupama u Tivtu i Kotoru.

Milačić je kazao da je zadovoljan odzivom građana koji u ogromnoj većini Podržavaju inicijativu o raspisivanju fer i slobodnog referenduma.

“Treba, kao mi sada, biti na ulici pa shvatiti kolika je potreba građana da se čuje njihov glas. Bilo da su protiv NATO-a, bilo da su za neutralnost, svi žele da se čuje ispoštuje njihova volja. To je ono što moramo zaštititi”, kazao je Milačić.

On je rekao da će predstavnici Pokreta za neutralnost nakon Tivta i Kotora obići ostale gradove.

“Nećemo ići samo u veća mjesta, idemo i u sela, doći ćemo do svake kuće, da se zajedno sa ljudima obavežemo da nećemo dozvoliti još jednu prevaru u režiji kriminogene vlasti”, poručio je Milačić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com