ABAZOVIĆ: Pišem tužbu Ustavnom sudu zbog Tuzi, to je prevara vijeka! - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ: Pišem tužbu Ustavnom sudu zbog Tuzi, to je prevara vijeka!

Poslanici u Skupštini Crne Gore Dritan Abazovic i Nik Gjelosaj gostovali su na TV Boin iz Tuzi, i tom prilikom Abazovic je rekao da je Vlada Mila Đukanovica antialbanska.
“Kao građanin Crne Gore a posebno kao Albanac nisam našao nijedan razlog da glasam da ova vlada opstane, stav Albanskih stranaka da glasaju za Vladu je sramota za sve Albance u Crnoj Gori, a ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu”, kazao je Abazović, prenosi portal malesija.org.

On je dodao da ne može da vjeruje da mogu da daju podršku vladi koja za 25 godina nije uradila ništa pozitivno za Albance, koja nije realizovala ništa što je obećala, koja nema nijednog ministra Albanca, a prevara DPS-a, kakoje rekao, sa opštinom Tuzi je jedna od istorijskih prevara.

“Ja ću preduzeti mjere i podnijeti žalbu u Ustavnom sudu jer to sto su uradili je van Ustava”, rekao je Abazović.
Obraćajući se Gjelošaju, Abazović je rekao:

“Vi ste dobili glasove od Albanaca da branite njihova prava, Vi to ne radite, Vi radite u korist Đukanovića i rešavanje ličnih interesa, a ne interesa našeg naroda. Ako mi daju albanske stranke samo jedan argument da je ova Vlada napravila samo jednu stvar pozitivnu za Albance onda sam spreman da se javno izvinim. Sad Gjelosaj traži ministra u poslednjih 6 mjeseci u tehničkoj vladi, i ako vam da i 5 ministara za 6 mjeseci nijedno pitanje se ne može rijesiti”, kazao je Abazović.

Nik Gjelosaj je rekao da Albanska alternativa nikad nije imala nikakav sporazum sa DPS.

“Na dan glasanja u parlamentu sam pomenuo da nijedan zahtjev Albanaca nije rijesen, ni sa jednom riječi nisam podržao vladu. Nimanbegu je  7. januara je izjavio da će glasati za Vladu a inicijativa još nije bila došla u parlament. Ja sam imao dvije mogućnosti, ili da ostajem sam ili da dajem mogućnost da se riješe neka važna pitanja za Albance. Moj glas je bio uslov za Vladu koja se formira i postavio sam rokove za realizaciju tri  zahtjeva za koje imam garancije od diplomatskih predstavnika”, kazao je Gjelosaj.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com