Darmanović: U Kliničkom neće da mi liječe bolesnog oca - Volim Podgoricu

Darmanović: U Kliničkom neće da mi liječe bolesnog oca

Porodica Milivoja Darmanovića iz Kolašina najavila je podnošenje krivične prijave protiv nadležnih u Urgentnom centru KCCG, koji su se, kako kažu, neprofesionalno ponijeli prema Milivoju, koji je u veoma teškom zdravstvenom stanju.

Darmanović je teški invalid, jer je nepokretan i slijep. Kako je Dnevne novine kazao njegov sin Radomir, Milivoj je bio u veoma lošem zdravstvenom stanju i odmah su pozvali službu hitne pomoći iz Kolašina, koja ga je ambulantnim kolima odvezla u KCCG u Podgorici.

“U Urgentnom je podvrgnut mnogobrojnim pregledima i to djelimično, a u kasnim večernjim satima su nam saopštili da ga vratimo za Kolašin. Nijesmo imali vozilo, jer se on jedino može prevoziti ambulantnim kolima. On je nepokretan, slijep i šećeraš, pa je ostao u Urgentnom da prespava, a ujutro smo se mi morali snalaziti za prevoz. U susret nam je izašao kolašinski Dom zdravlja, koji je poslao njihovo vozilo”, kazao je Radomir.

On je objasnio da se njegovom ocu nakon povratka u utorak, stanje pogoršalo i da je nakon pregleda, kod izabranog ljekara, ponovo dobio uput za Podgoricu, odnosno za bolničko liječenje.

“Moj otac je tog cijelog dana povraćao krv, popod ne mu se stanje još više po goršalo pa je ponovo kolima kolašinske hitne službe prebačen u Urgentni u Podgorici. Već naredne noći iz Urgentnog su nam ponovo kazali da ga vratimo kući, bez ikakvih pisanih nala za i konstatacija ljekara, tako da nemamo uvid o čemu je riječ, a opet nijesmo imali prevoz i on je ostao da prenoći u podgoričkoj bolnici, a nama su rekli da mi moramo vozilo obezbijediti, te da to što nemamo prevoza, njih u Urgentnom uopšte ne zanima. Kad smo zvali u Urgentni da pitamo za njegovo stanje doživjeli smo veoma nekorektan razgovor sa nadlež,nom osobom. , Medicinska , sestra je kaI zala ‘ako vas 1 zanima kako 1 je Kolašinac dođite ovamo pa vidite’. Tužićemo čelnike Urgentnog centra, zbog njihovog neljudskog odnosa prema takvom bolesniku”, kazao je Radomir.

Iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) smatraju da je nemoguće da pacijent nije dobio nijedan izvještaj o njegovim pregledima, jer i u njihovoj arhivi postoji osam izvještaja o liječenju Darmanovića.

“Uvidom u izvještaje koje su sačinili pozvani konsultativni doktori internista, neurolog, gastroenterolog, hirurg, urolog i infektolog, a nakon kompletne obrade pacijenta nije postojala medicinska indikacija za prijem na neku od klinika. Izvještaj koji nema pečat i potpis doktora je radna verzija izvještaja koja još nije bila završena, već uzeta od strane pacijenta”, kazali su iz KCCG.

Pacijent je detaljno pregledan

Prema njihovim riječima, pacijent je detaljno pregledan klinički, laboratorijski i rendgenski, što se može vidjeti u specijalističkim i subspecijalističkim izvještajima.

“U razgovoru sa osobljem Urgentnog centra, a koje je bilo veoma angažovano oko pomenutog pacijenta, nijesmo dobili nijedan odgovor o nekorektnom ponašanju, a o čemu ide u prilog i činjenica da ga je čak i jedne noći porodica ostavila u opservaciji Urgentnog centra istom tom osoblju koje je sve vrijeme njegovog boravka vodilo računa o njemu, i otišla kući”, poručuju iz KCCG.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com