(FOTO) HAOS NA ŽABLJAKU: Vjetar nosio sve pred sobom - Volim Podgoricu

(FOTO) HAOS NA ŽABLJAKU: Vjetar nosio sve pred sobom

U noći između utorka i srijede durmitorsko područje zahvatilo je olujno nevrijeme manifestovano kišom i vjetrom koji je dostizao brzinu od 32 metra u sekundi ili preko 115 kilometara na sat.

Meteorolozi su izmjerili da je protekle noći palo 12 litara kiše po kvadratnom metru.

Nevrijeme je prouzrokovalo štete na dalekovodina pa je oko tri sata Žabljak na kratko ostao bez struje. Od tada su bez struje svi potrošači u Šarancima, izuzev Njegovuđe, Suvodola i Zminice. Struje nemaju ni u selima sjeverno i sjeveroistočno od grada kao ni potrošači u poddurmitorskim selima. Ekipe električara su na terenu i, uprkos nevremenu koje i dalje traje, nastoje da otklone kvarove.

Nevrijeme je pričinilo probleme i na putu od mosta na Tari prema Mojkovcu gdje su padala stabla i kamenje što nije omelo saobraćaj zahvaljujući blagovremenoj intervenciji putara.

Kao ni 12. januara, Opštinskoj službi zaštite i spašavanja u Žabljaku niko nije prijavljivao štete na imovini. Ponovo je jak vjetar srušio građevinsku ogradu na gradilištu poret šetališta prema Crnom jezeru.

Nešto dalje prostorom na kome su sagrađene brojne vikendice vjetar je polomio na desetine stabala. Mnoga stabla su pala uz same kuće a jedno od njih palo je na kuću nama nepoznatog vlasnika i tom priliikom oštetilo krov.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com