PODGORICA: Delta prodata za 75 miliona eura, porez će biti plaćen Srbiji - Volim Podgoricu

PODGORICA: Delta prodata za 75 miliona eura, porez će biti plaćen Srbiji

Delta City u Podgorici prodat je za 75 miliona eura, od čega je 60 miliona eura cijena za objekat, a sa 14,85 miliona biće isplaćeni krediti. Prodajom ovog i Delta city-a u Beogradu, kompanija Delta holding će, prema riječima njenih predstavnika, platiti u Srbiji porez.
Delta city objekti su prodati južnoafričkom investicionom fondu Hyprop Investment, po ukupnoj cijeni od 202,8 miliona eura, prenose agencije.

“Prodajom šoping-molova Delta je još jednom pokazala sposobnost da stvori i razvije vrijedne biznise, što predstavlja misiju naše kompanije. Sa ovom posljednjom transakcijom prihodi od prodaje kompanija dostigli su iznos od 1,8 milijardi eura”, navodi se u saopštenju kompanije.

Delta će, kako je najavljeno, novac od prodaje tržnih centara investirati u dalji razvoj poslova u oblasti nekretnina, agrara i distribucije.

“U najveće najavljene projekte koji obuhvataju šoping-mol Delta planet, hotel Interkontinental i nova poslovna zgrada u Beogradu, Delta je spremna da, odmah nakon dobijanja građevinskih dozvola, uloži 250 miliona eura i time pruži novi podsticaj privredi Srbije”, kazali su iz kompanije.

Iz Delte su podsjetili da je u posljednjih deset godina u budžet Srbije po osnovu poreza i doprinosa ta kompanija uplatila dvije milijarde eura.

Delta City u Podgorici je, prema podacima sa sajta fonda, prodat za 75 miliona eura, od čega je 60 miliona eura cijena za objekat, a sa 14,85 miliona biće isplaćeni krediti. Tržni centar u Beogradu prodat je za 127,75 miliona eura.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com