PODGORICA: Služba zaštite nije rekla da je džip ministrov - Volim Podgoricu

PODGORICA: Služba zaštite nije rekla da je džip ministrov

Dispečer Službe zaštite Glavnog grada nije kazao novinarima da je zapaljeni automobil vlasništvo ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića, već je to bila konstatacija jednog od novinara, saopšteno je Pobjedi iz Službe zaštite glavnog grada.

ND Vijesti su objavile u više navrata da je ,,BMW X5“, koji je zapaljen u Bloku V u Podgorici, u noći između petka i subote, registrovan na ministra Petra Ivanovića. U saopštenju je pojašnjeno da je dispečer imao komunikaciju sa predstavnicima brojnih medija i da im je kazao gdje je bio požar i o kom automobilu se radi.

“Kada je u pitanju konkretan slučaj, dežurni dispečer je imao komunikaciju sa predstavnicima brojnih medija. Tom prilikom im je saopštio određene podatke vezane za taj slučaj u smislu lokaliteta i vozila koje je zahvatio požar”, navode iz Službe zaštite.

Oni dodaju da se na osnovu iskaza koji je dispečer podnio komandiru Službe zaštite zaključuje da on nije rekao novinarima da je riječ o automobilu koje je u vlasništvu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, već je to bila konstatacija jednog od novinara.

“Shvatajući značaj ovog pitanja, saglasno našim nadležnostima i u skladu sa procedurama, do kraja ćemo ispitati sve okolnosti vezane za ovaj slučaj. Tokom dojave o akcedentnim situacijama Služba zaštite prikupi značajan broj podataka, međutim, kroz komunikaciju s javnošću dajemo one podatke koje ne zadiru u privatnost i koje su u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti”, tvrde iz Službe zaštite Glavnog grada.

U saopštenju je takođe navedeno da Služba zaštite Glavnog grada profesionalno i odgovorno , u skladu sa zakonom, obavlja sve svoje poslove.

“Istovremeno vodimo računa da kroz komunikaciju sa medijima informišemo javnost o aktivnostima koje sprovodimo i tokom našeg dosadašnjeg angažmana nije bilo primjedbi na tom nivou”, saopšteno je iz ove službe.

Ivanović demantovao je da je džip njegov i najavio podnošenje tužbe protiv Vijesti zbog neistinitih navoda. I Uprava policije je u zvaničnom saopštenju navela da automobil nije ministrov, već da je vlasništvo osobe sa istim imenom i prezimenom. Glavni i odgovorni urednik Vijesti Mihailo Jovović kazao je da su za svoje tvrdnje imali potvrdu iz Službe zaštite i policijske istrage.

2 komentara

  1. like to have you share some stories/information. I know my audience would value your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e

  2. Can I recently say such a relief to find somebody that truly knows what theyre referring to on-line. You certainly have learned to bring a concern to light making it essential. The diet have to ought to see this and appreciate this side on the story. I cant think youre less common because you certainly have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com