Uhapšen maloljetni Nikšićanin D.Z. (17), priprisuje mu se 12 krađa, utaja i prevara - Volim Podgoricu

Uhapšen maloljetni Nikšićanin D.Z. (17), priprisuje mu se 12 krađa, utaja i prevara

Nikšićka policija uhapsila je maloljetnog D.T. (17) zbog sumnje da je od 15. januara do 7. februara, na području Nikšića počinio 12 krivičnih djela teška krađa, jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju, jedno krivično djelo krađa i pet krivičnih djela sitna krađa, utaja i prevara.

“On je, sumnja se, otuđio šest putničkih motornih vozila koje su policijski službenici kasnije pronašli i vratili vlasnicima, kao i CD plejere, akumulator, alat i lične i druge stvari iz drugih putničkih vozila. Takođe je, kako se sumnja, iz vozila otuđivao i gorivo a u nekoliko navrata nije platio gorivo zaposlenim na pumpama”, saopštila je Uprava policije.

Nakon saslušanja kod državnog tužioca za maloljetnike u Nikšiću D.T. je priveden sudiji za maloljetnike Osnovnog suda u Nikšiću koji mu je odredio jednomjesečni pritvor u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

“CB Nikšić je dio navedenih aktivnosti sproveo zajedno sa CB Budva, čiji su službenici rasvijetlili još dva krivična djela za koje je takođe osumnjičen D.T. Službenici CB Budva su, naime, pronašli tri vozila koja je, kako se sumnja, D.T. otuđio a od kojih jedno na području Nikšića, što je već gore spomenuto, a druga dva na području Budve i Cetinja, tako da se ovo lice, osim za spomenutih 19 imovinskih delikata, krivičnom prijavom CB Budva tereti da je počinio još dva KD – dvije krađe u Budvi i Cetinju. CB Budva je takođe, u vezi sa ovim krivičnim djelima, nadležnom tužiocu podnio i krivičnu prijavu protiv B.N. iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com