“Vodovod”: Podgoričani ne plaćaju najskuplju vodu - Volim Podgoricu

“Vodovod”: Podgoričani ne plaćaju najskuplju vodu

 Iz „Vodovoda i kanalizacije” su saopštili da nije tačna tvrdnja odbornika Demokratske narodne partije Zorana Lakušića da Podgoričani plaćaju najskuplju vodu za domaćinstvo.

“Ponavljamo ocjenu koju smo više puta saopštili da od svih gradova sa područja bivše Jugoslavije građani glavnog grada imaju privilegiju da piju najkvalitetniju i osim Skoplja najjeftiniju vodu”, tvrde u “Vodovodu”.

Naveli su, da za razliku od građana Podgorice koji plaćaju varijabilni dio, odnosno samo utrošenu vodu, stanovnici većine gradova iz okruženja osim tog dijela, plaćaju i fiksni dio (razne takse i naknade).
“Koji dodatno opterećuje potrošače i  kreće se od 1,20 eura u Sarajevu do pet  eura u Ljubljani.   Navodi odbornika Lakušića o  gubicima, takođe nijesu tačni,  jer se  iz godine u godinu smanjuju”, tvrde u tom preduzeću. Istakli su da su  sa 61,70 odsto koliko su bili  2010. smanjeni na 48,37 u 2015. godini.

“Do 2018.  predviđeno je da gubici budu  svedeni na 42 odsto. Taj nivo  je značajno niži u odnosu na  ostale gradove CG, a na istom je nivou ili ispod prosjeka u okruženju”, navode iz “Vodovoda”. Istakli su da je u preduzeću  zaposlen optimalan broj radnika koji obezbjeđuje efikasno i nesmetano poslovanje.

“Od 2008. cijena vode se nije mijenjala sve do 2011, kada je korigovana za  domaćinstva.  Za pravna lica ostala je nepromijenjena, a za pojedine kategorije potrošača je drastično smanjena. Uspješno poslovanje  se ne bazira na povećanju cijena vode”, istakli su u reagovanju.  Sve nagrade i kazne  zaposlenima, naveli su,  utvrđuju se u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, aktima društva, granskim i Kolektivnim ugovorom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com