SMRT DVOGODIŠNJEG MATEJE U VRTIĆU: Roditelji Olgica i Bojan su ga čekali 7 godina - Volim Podgoricu

SMRT DVOGODIŠNJEG MATEJE U VRTIĆU: Roditelji Olgica i Bojan su ga čekali 7 godina

Obdukcioni nalaz jedino je što će rasvijetliti porodici Mitić šta se dogodilo sa njihovim dvogodišnjim Matejom, koji je prije dva dana preminuo u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, gdje je dovezen iz vrtića “Dečiji lug”, bez znakova života. Više javno tužilaštvo, kako navode iz ove institucije, i zvanično je pokrenulo istragu kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti mališana.

– Institutu za sudsku medicinu u Beogradu naloženo je da urade obdukciju i toksikološke provjere – kažu iz Tužilaštva. – Pošto dobijemo sve nalaze odlučićemo kako dalje da postupamo u ovoj istrazi, da li će biti potrebno saslušanje nekih svjedoka ili eventualno još neke provjere.

Do tada, neutješna majka Olgica je sa suprugom Bojanom Mitićem u Leskovcu, njegovom rodnom gradu, gde će, najvjerovatnije, sahraniti svog prvenca.

– Otišli su još jutros, da bi sve pripremili sa rodbinom – kaže komšinica sa kojom dijele zajedničko dvorište u kući, udaljenoj samo nekoliko metara od Matejinog vrtića. – Nismo se usudili ni da ih pitamo šta se desilo, valjda je sudbina tako htjela. I mi imamo malo dijete, ne možemo da zamislimo kroz kakav bol prolaze.

Tako su komšije i prijatelji, koji su juče željeli da izjave saučešće porodici Mitić u domu u Malom Mokrom Lugu, zatekli samo zaključana vrata. Iako tu žive kao podstanari tek nekoliko godina, Olgica i Bojan Mitić su veoma dragi komšijama, koje nisu mogle da vjeruju da je riječ o njihovom Mateji. Kako kažu, i Olgica i Bojan su veoma vrijedni, željeli su sigurnu budućnost. U potrazi za boljim poslom došli u Beograd, Olgica iz Šapca, a Bojan iz Leskovca. Dugogodišnju ljubav krunisali su brakom, a tek nekoliko godina kasnije i mališanom, od koga su, se nažalost, oprostili prerano.

Obdanište “Dečji lug” u kojem je preminuo mališan

Da se nesreća sprema, ništa nije ukazivalo. Zdrav, lijep, prav – bile su riječi kojima su opisivale dječaka i Olgicine koleginice iz obdaništa “Maslačak” na Zvezdari, koje su došle da izjave saučešće.

– Anđela smo izgubili – kaže jedna od njih, sada već penzionisana vaspitačica. – Čekali su tog dječaka skoro sedam godina, koliko su u braku i radovali su mu se, a sada u tuzi dočekuju i drugog. Olja treba za dva mjeseca da se porodi, ne znam kako će sve podnijeti.

I same su bile u situaciji da spasavaju živote mališana, ali ovako nešto ne pamte.

– Roditelji često ne prijave da dijete ima zdravstveni problem da bi dobili mjesto u vrtiću – dodaje druga koleginica, iako kaže da sa Matejom je sve bilo u redu. – Jedna vaspitačica brine čak i o tridesetoro djece u grupi, a među njima ima i alergičnih na neku hranu, pa čak oboljelih od epilepsije i drugih hroničnih bolesti. Velika je odgovornost, a nekad ima i nešto jače koliko god da je čovek oprezan.

Matej se posle popodnevnog spavanja u vrtiću “Dečiji lug” nije budio, što je alarmiralo vaspitačice da odmah potraže ljekarsku pomoć. Na prijemu u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj, mališan nije disao, a srce nije kucalo. Nakon 45 minuta reanimacije, nešto prije 15 časova, ljekari su konstatovali smrt.

(Izvor: novosti.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com