Obilježavaju Dan djece oboljele od kancera - Volim Podgoricu

Obilježavaju Dan djece oboljele od kancera

Udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera “Fenix” sjutra i prekosjutra će u Podgorici i Herceg Novom obilježiti Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.

“Događaj će biti prilika da se podsjeti na značaj ovog pitanja, razgovara o izazovima i planovima u ovoj oblasti, ali i pošalju poruke podrške i ohrabrenja djeci oboljeloj ili liječenoj od raka”, saopšteno je iz tog društva.

Za sjutra je predviđeno u Podgorici okupljanje na Trgu Republike, šetnja do crkve Sv.Đorđa, obilazak drveta života, izvođenje performansa “Otjerajmo mrak”, Ispisivanje poruka ohrabrenja za djecu i njihove roditelje koji su na putu liječenja ili izlječena,  Puštanje zlatnih balona i poruka, Slaganje dvije velike puzle, sa logom Udruzenja i zlatnom trakom, simbolom dječijeg kancera…

Skup će svojim prisustvom podržati košarkaši kluba Budućnost Voli, predstavnica UNICEF-a, studenti i dekanica Ekonomskog fakulteta, kao i studenati Medicinskog fakulteta iz udruženja MoMSIC Montenegro koji će predstaviti najčešće vrste kancera kod djece i razgovarati s prisutnima o ovoj temi.

Prvi put će Dan biti obilježen i u Herceg Novom, te će 15.februara biti organizovano predavanje o raznim znacima upozorenja kod djece. Predavanje će voditi pedijatar primarijus dr Milena Proročić.

“U akciju obilježavanja 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele i lijecene od raka, uključio se i Mercator d.o.o. Toga dana, u cilju ukazivanja na važnost njegovanja zdravih stilova života, u hercegnovskim maloprodajnim objektima Mega marketu Zelenika, Super marketu Igalo i Super marketu Herceg Novi, zdrava hrana će se prodavati po 30 odsto nižim cijenama. U objektima Voli trade na teritoriji opštine Herceg Novi, biće sprovedena akcija na sljedećim robnim grupama: Zdrava hrana, organska hrana, hrana bez glutena i na premijum brendu za apetisane i suvo voće `Bern`y, kojeg ima samo u Voli tradeu. Sniženje će biti 30 odsto, a konkretni objekti su: Voli 32 Centar H.N., Voli 35 Topla, Voli 36 Gomila Igalo, Voli 38 Meljine, Voli 39 Jok Megdan i Voli 18 Igalo”, saopšteno je iz “Fenix”-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com