Podgoričanin Aleksandar Brajović (47) ubijen u sačekuši zbog trgovine sa albanskim kriminalcima - Volim Podgoricu

Podgoričanin Aleksandar Brajović (47) ubijen u sačekuši zbog trgovine sa albanskim kriminalcima

In­spek­to­ri kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je na tra­gu su da ra­svi­je­tle li­kvi­da­ci­ju Alek­san­dra Bra­jo­vi­ća (47), ko­ji je sre­di­nom pro­šle go­di­ne ubi­jen u pod­go­rič­kom na­se­lju Za­bje­lo.

Tra­go­vi do ko­jih su do­šli uka­zu­ju na to da su mo­tiv ubi­stva ne­ra­šči­šće­ni ra­ču­ni ko­je je Bra­jo­vić imao sa jed­nom kri­mi­nal­nom gru­pom iz Al­ba­ni­je. Pre­ma sa­zna­nji­ma Dana, ri­ječ je o tr­go­vi­ni sku­po­cje­nih vo­zi­la, a in­spek­to­ri kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je su na­šli trag ko­ji mo­že do­ve­sti do iz­vr­ši­o­ca ubi­stva.
– Bra­jo­vić je imao po­slov­ne kon­tak­te sa jed­nom kri­mi­nal­nom or­ga­ni­za­ci­jom u Al­ba­ni­ji ve­za­no za pre­pro­da­ju auto­mo­bi­la. Ope­ra­tiv­ni po­da­ci do ko­jih smo do­šli uka­zu­ju da je on nji­ma du­go­vao svo­tu nov­ca ko­ja ni­je ma­la. Tre­nut­no se to is­pi­tu­je, o sve­mu su upo­zna­te ko­le­ge u Al­ba­ni­ji ko­je po na­šem za­htje­vu pro­vje­ra­va­ju od­re­đe­na li­ca – ka­zao je sa­go­vor­nik Dana.

Ta­ko­đe, još ni­je­su za­vr­še­na sva vje­šta­če­nja tra­go­va pro­na­đe­nih na mje­stu ubi­stva jer se upo­re­đu­ju sa pro­fi­li­ma DNK, ko­ji se na­la­ze u po­li­ci­ji, a pri­pa­da­ju li­ci­ma ko­ja su ra­ni­je vr­ši­la kri­vič­na dje­la.
Ka­ko ne­zva­nič­no sa­zna­je­mo, je­dan od tra­go­va, na­vod­no, pri­pa­da al­ban­skom dr­ža­vlja­ni­nu V.A., o če­mu je oba­vi­je­šte­na al­ban­ska po­li­ci­ja, a pro­vje­ra­va­ju se i svi nje­go­vi po­slov­ni i pri­ja­telj­ski kon­tak­ti sa vi­še oso­ba u Cr­noj Go­ri.

– Ima od­re­đe­nih i kon­kret­nih in­for­ma­ci­ja ko­je mo­gu do­ve­sti do ra­svje­tlja­va­nja ovog kri­vič­nog dje­la. Raz­mje­nju­je­mo sve po­dat­ke sa al­ban­skim ko­le­ga­ma, a tre­nut­no se pro­vje­ra­va jed­na oso­ba, či­ji tra­go­vi su pro­na­đe­ni kri­tič­ne ve­če­ri – is­ti­če sa­go­vor­nik podgoričkog dnevnika.

Bra­jo­vić je ubi­jen u sa­če­ku­ši 16. av­gu­sta, oko 20 ča­so­va i 30 mi­nu­ta, u Uli­ci Vo­ji­sla­vlje­vi­ća na Za­bje­lu.
To­kom is­tra­ge u vi­še cr­no­gor­skih gra­do­va iz­vr­šen je pre­tres sta­no­va u ci­lju pro­na­la­že­nja do­ka­za ko­ji mo­gu po­mo­ći ra­svje­tlja­va­nju ubi­stva Alek­san­dra Bra­jo­vi­ća.

In­spek­to­ri sum­nja­ju da su dvo­ji­ca na­pa­da­ča ko­ji su pu­ca­li na Bra­jo­vi­ća ima­li lo­gi­stič­ku po­dr­šku naj­ma­nje još jed­ne oso­be, ko­ja im je kri­tič­ne no­ći ja­vlja­la nje­go­vo kre­ta­nje. Pre­ma jed­noj od po­li­cij­skih ver­zi­ja ubi­stva, dvo­ji­ca na­pa­da­ča su u bli­zi­ni mje­sta ubi­stva Bra­jo­vi­ća če­ka­la na mo­to­ru. Po­sto­je in­di­ci­je da im je ne­ko ja­vio ka­da će se žr­tva po­ja­vi­ti ka­ko bi bi­li sprem­ni da za­pu­ca­ju.

– Pr­vi re­zul­ta­ti is­tra­ge uka­zu­ju da je, osim dvo­ji­ce na­pa­da­ča, u zlo­či­nu uče­stvo­va­la još naj­ma­nje jed­na oso­ba, ko­ja im je bi­la lo­gi­stič­ka po­dr­ška. Ta oso­ba je, naj­vje­ro­vat­ni­je, pra­ti­la kre­ta­nje Bra­jo­vi­ća i da­la sig­nal na­pa­da­či­ma ka­da će on na­i­ći. Na­pa­da­či na mo­to­ru su če­ka­li, a po­tom su uočiv­ši ga pri­šli Bra­jo­vi­ću i pu­ca­li na nje­ga dok je sta­jao na se­ma­fo­ru – re­če­no je Danu u po­li­ci­ji na­kon ubi­stva.
Na Bra­jo­vi­ća, ko­ji je bio u vo­zi­lu „rendž ro­ver”, „ki­šu me­ta­ka” is­pa­li­la su dva za­sad ne­po­zna­ta li­ca ko­ja su se na­la­zi­la na mo­to­ru. In­spek­to­ri pod­go­rič­ke po­li­ci­je otvo­ri­li su is­tra­gu o ubi­stvu, ko­ja je išla u vi­še smje­ro­va. Sum­nja se da se Bra­jo­vić, ko­ji je osu­đi­van zbog šver­ca dro­ge, ba­vio ne­le­gal­nim rad­nja­ma i da je li­kvi­da­ci­ja po­sle­di­ca po­slov­nih ne­spo­ra­zu­ma.
Idu­ći tim tra­gom is­tra­ži­te­lji su u no­ći ubi­stva sa­slu­ša­li na de­se­ti­ne li­ca ko­ja su bi­la po­ve­za­na sa Bra­jo­vi­ćem.

Iz­re­še­tan na se­ma­fo­ru

Bra­jo­vić je ubi­jen u sa­če­ku­ši, u tre­nut­ku ka­da se za­u­sta­vio na se­ma­fo­ru zbog cr­ve­nog svje­tla. Ma­ski­ra­ni na­pa­da­či na mo­to­ru pri­šli su mu sa de­sne stra­ne i is­pa­li­li vi­še hi­ta­ca u Pod­go­ri­ča­ni­na, na­kon če­ga su po­bje­gli. Iako po­go­đen sa vi­še hi­ta­ca, Bra­jo­vić je po­ku­šao da po­bjeg­ne. Ka­ko je na­glo po­kre­nuo svo­je vo­zi­lo uda­rio je u „audi”, u ko­jem se na­la­zio brač­ni par sa tro­je dje­ce, ko­ji ni­je­su po­vri­je­đe­ni. S ob­zi­rom na to da je iz­gu­bio ve­li­ku ko­li­či­nu kr­vi, Bra­jo­vić se one­svi­je­stio na­kon če­ga se za­u­sta­vio u bli­zi­ni vr­ti­ća na Za­bje­lu. Te­ško po­vri­je­đe­nog Bra­jo­vi­ća pro­la­zni­ci su pre­ve­zli u Ur­gent­ni cen­tar, a ne­du­go po pri­je­mu on je pod­le­gao po­vre­da­ma.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com