Podgoričanka Ella Marković ima 9 mjeseci i ČIK JOJ PRIĐITE! Ima najbolje “dadilje” na svijetu (FOTO) - Volim Podgoricu

Podgoričanka Ella Marković ima 9 mjeseci i ČIK JOJ PRIĐITE! Ima najbolje “dadilje” na svijetu (FOTO)

Podgoričani Olgica i Miodrag Marković i njihova devetomjesečna princeza Ella, samo su naizgled “obična” porodica. Iako, za sada, imaju samo jednu bebu, njihova porodica broji pet članova!
Ne, nismo pogriješili u sabiranju, već članove porodice Marković, koja živi u Gornjoj Gorici, čine i Tia i Teo, dva psa rase “šar pei” koji su sada i prave dadilje maloj Elli! 
pasbeba000000000000
– To je nevjerovatna ljubav i povezanost između bebe i pasa. Od kada je stigla iz bolnice ponašaju se zaštitnički. Čuvaju je, non stop su oko nje, reaguju kad se neko približi. Paze je kad puzi da se ne prevrne, da ne padne i ne i udari se. Kada hoće da ustane, Ella se pridržava za njih. Već počinje pomalo sama da jede, i kad joj dosadi, daje im svoju hranu. Uživa sa njima, ispričala je za portal “Volim Podgoricu” mama Olgica.
 Ona naglašava da su Tia i Teo u pravom smislu članovi porodice, i da svoje vrijeme provode u kući.
pasbeba9
  – Izdresirani su i naučeni da budu u kući i po 10 sati, kada smo mi na poslu.  Tia je jako razmažena, voli da se mazi, pogotovo kad joj je proces tjeranja. Teo je miran pas, a njegova glavna gazdarica je Tia, objašnjava Olgica. Ona dodaje da su jako vezani za ove pse koji su, inače, osvajali nagrade na brojnim takmičenjima.
-I psi su naše bebe, jako smo vezani za njih. Učestvuju u svemu što radimo, od šetnji, izlazaka, putovanja, pecanja, vrte se oko mene dok kuvam, kaže Olgica. Ona je, i dok je bila trudna, trenirala pse, a na neki način ih već tada “upoznala” sa novim članom porodice. 

JCH Wings of Campus Take it Easy ( TEO ) and I in 9 months pregnant late April 2015* Male : JCH Wings of Campus Take it Easy – TEO – ( Walnut Pie Captain cool Junior & Star of Blueline Hunter )Bout parents are HD-A , ED-0 !!!- Breeder : Nemanja Males ( Wings of Campus kennel )- Owner : Olgica Paulina

Posted by Paulina Olgica on Saturday, May 16, 2015

Olgica i Miodrag za par mjeseci proslavljaju 10 godina braka.
– Upoznali smo se prije 15 godina. Radili u istoj firmi na različitim poslovima i znali se iz viđenja, dok se nije desila proslava firme kada smo prvi put zaplesali i zaljubili se, kaže Olgica. 
Tia i Teo su ušli u njihov život slučajno.
 -Tia je sa nama skoro 4 godine. Googlala sam na netu fotografije pasa i odjednom odlučila da kupimo psa. Odluka je pala na dvije pasmine – shar pei ili mops. Tia je stigla u jednom, za nas teškom periodu, kao poklon meni za rođendan, i zauzela posebno mjesto u našem životu. Teo je stigao dvije godine kasnije da bi joj pravio društvo. Oni su, inače, prava antistres terapija. Izložbe i takmičenja su krenuli slučajno
 Miodrag kaže da je Teo “za sada, mladi šampion Crne Gore”.
– Teo je umiljat pas,voli sve ukućane posebno najmlađeg člana, bebu od prvoga susreta čuva, pazi i mazi. Mi Tea mnogo volimo i želimo da je uvijek srećan. Teu nije bitno jesmo li bogati ili siromašni, veliki ili mali, mladi ili stari. Nije ga čak ni briga jesmo li pametni, popularni ili ne, zgodni. lijepi…, priča oduševljeno Miodrag o svom ljubimcu, naglašavajući da je to “bezuslovna ljubav”.
passsssssss
Olgica naglašava da je mnogo predrasuda na temu “beba i pas”.
 – Od toga da je nehigijenski držati ih zajedno u domu do toga da pas može biti opasan po bebu. Naglašavam da ova korelacija beba i pas ima svoje prednosti ali i mane – ukoliko se ne pridržavate pravila.

Naravno da je za psa koji je do juče bio jedina „beba“ u vašem domu, dolazak novog člana porodice potpuna novost, ali na to ga morate pripremiti. Što se higijene tiče – redovno usisavanje stana je obavezno. To je naročito bitno kad beba počne da puzi.

pasbeba4

Vrlo važno pravilo je: od zdravog psa, o kome se vodi računa, djetetu ne prijeti nikakva opasnost po zdravlje, osim ako se djetetu ne pojavi alergija na dlaku ili pljuvačku psa.
Dobre strane odrastanja su životinjom su mnogobrojne!, kaže Olgica.

Pogledajte kako živi ova srećna porodica:

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com