Rekonstrukcija mosta na Morači - Volim Podgoricu

Rekonstrukcija mosta na Morači

Agen­ci­ja za iz­grad­nju i raz­voj Pod­go­ri­ce do­bi­la je ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ke uslo­ve za iz­ra­du teh­nič­ke do­ku­men­ta­ci­je za re­kon­struk­ci­ju mo­sta na Mo­ra­či u Uli­ci Vo­ji­sla­vlje­vi­ća, na ukr­šta­nju Ce­tinj­skog i Nik­šić­kog pu­ta. Uslo­ve im je iz­da­lo Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma.
U do­ku­men­tu ko­ji je pot­pi­sao Da­ni­lo Gvo­zde­no­vić, ge­ne­ral­ni di­rek­tor Di­rek­to­ra­ta za gra­đe­vi­nar­stvo, pi­še da teh­nič­ku do­ku­men­ta­ci­ju za re­kon­struk­ci­ju mo­sta tre­ba ura­di­ti pre­ma smjer­ni­ca­ma Pro­stor­no ur­ba­ni­stič­kog pla­na Pod­go­ri­ca.
-Pla­ni­ra­na re­kon­struk­ci­ja pu­ta pred­vi­đa pro­ši­re­nje mo­sta zbog pro­ši­re­nja grad­skih uli­ca na če­ti­ri tra­ke. Ta­ko­đe, pla­ni­ra­na je re­kon­struk­ci­ja sa­o­bra­ćaj­ni­ce Pod­go­ri­ca-Tu­zi i di­je­la pu­ta Pod­go­ri­ca-Nik­šić, od­no­sno pre­tva­ra­nje di­je­la pu­ta u bu­le­var sa če­ti­ri tra­ke. Kon­cept iz­grad­nje, re­kon­struk­ci­je grad­skih uli­ca, od­no­sno nji­ho­vo pro­ši­re­nje na če­ti­ri tra­ke ima za cilj da uči­ni kom­for­ni­jim i bez­bjed­ni­jim po­sto­je­će i bu­du­će sa­o­bra­ćaj­ne to­ko­ve, užeg i ši­reg grad­skog je­zgra, unu­tar grad­ske obi­la­zni­ce. Pri­o­ri­tet se da­je sa­mo glav­nim, tran­sver­zal­nim to­ko­vi­ma, ko­ji ve­žu grad sa grad­skom obi­la­zni­com, a pre­ko nje sa svim bu­du­ćim auto­pu­te­vi­ma, te ma­gi­stral­nim i re­gi­o­nal­nim put­nim prav­ci­ma i to Za­bje­lo (kru­žni tok)-Uli­ca Vo­ji­sla­vlje­vi­ća-Ra­do­je Da­kić (se­ma­for) – pi­še u do­ku­men­tu Gvo­zde­no­vi­ća.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com