“Ajkule” poražene od Španije u Sabadelju - Volim Podgoricu

“Ajkule” poražene od Španije u Sabadelju

Vaterpolo reprezentacija Crne poražena je u Sabadelju od Španije 10:8 (3.3, 2.2, 4.1 i 1:2), u utakmici četvrtog kola B grupe preliminarne faze Svjetske lige.

To je drugi poraz crnogorskih vaterpolista u grupi, nakon što izgubili i od Srbije 12:10. Španija se revanširala izabranicima Vladimira Gojkovića za poraz u Igalu (11:6) i upisala drugi trijumf. Savladala je i Francusku 18:10, a ima i poraz od Srbije 13:12.

Oslabljenje “ajkule” su samo jednom vodile u ovoj utakmici (3:2), ali su bile u igri do poluvremena (5:5). Španci su ključnu razliku napravili u trećoj četvrtini kada su poveli sa tri gola razlike – bilo je 9:6 i 10:7.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Albert Espanjol sa četiri, Giljermo Molina Rios postigao je dva gola, a po gol Alehandro Bustos Sančez, Blai Malarak, Ruđer Tahul Kompte i Alberto Munarez Egana.

U crnogorskoj selekciji po tri gola postigli su Draško Brguljan i Darko Brguljan, a po gol Stefan Vidović i Jovan Sarić.Crna Gora će naredni meč u Svjetskoj ligi odigrati 26. aprila kada dočekuje Francusku.

Španija – Crna Gora 10:8 (3:3, 2:2, 4:1, 1:2)

Sabadelj – Bazen “Karles Ibars”. Sudije: Tojgarli (Turska), Golikov (Rusija). Igrač više: Španija 5 (2), Crna Gora 7 (2). Peterci: Crna Gora 1 (1).

Španija: Agilar, Munaris, Granados, Alarkon, Molina 2, Mingel, Širanji, Espanjol 4, Taulj 1, Fernandes, Maljarać 2, Bustos 1, Lopes Pinedo.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 3, Đurđić, Petrović, Da. Brguljan 3, Radović, Sekulić, Sarić 1, Latinović, Mišić, Vidović 1, Jokić, Kandić.

(wpolo.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com