U Podgorici Zaplijenjeni kokain i stabljike marihuane - Volim Podgoricu

U Podgorici Zaplijenjeni kokain i stabljike marihuane

Crnogorska policija je uhapsila B.I. (32) i M.F. (26) iz Podgorice, kojima je oduzet kokain i stabljike marihuane.

“Službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica su, u sadejstvu sa službenicima Interventnog voda Centra bezbjednosti Podgorica, 14. februara 2016. godine, u naselju City kvart, lišili slobode B.I. (32) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policijski službenici su pregledom lica i vozila marke “Mercedes E-200” nikšićkih registarskih oznaka, pronašli i oduzeli dva pvc pakovanja u kojima se nalazila bijela praškasta materija nalik na opojnu drogu kokain, ukupne mase oko 40 grama. Tom prilikom je od trećeg lica oduzet novac u iznosu od 4.010 eura, 891 američki dolar, 350 hrvatskih kuna, 100 švajcarskih franaka i 20 kanadskih dolara za koji se sumnja da pripada B.I. i da potiče od prodaje droge. Od B.I. oduzeta su još i dva mobilna telefona kao i vozilo koje je koristio”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je tokom pretresa stana koji koristi B.I. pronašla i oduzela i oko 20 grama praškaste supstance za koju se sumnja da je opojna droga kokain, jednu vagu za precizno mjerenje, jedan tanjir, metalnu kašiku i nož na kojem su bili vidljivi tragovi ove supstance kao i korištena PVC folija.

“Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da se B.I. u dužem vremenskom periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge kokain, na način što je ovu drogu nabavljao u većim količinama od po 60 gr i više, vršio mjerenje i prepakivanje, a potom stavljao u tzv. uličnu prodaju na području Podgorice. Dva dana ranije, 12. februara 2016. godine, službenici ove Grupe su u odvojenom slučaju, u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Podgorici a postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršili pretres stana koji koristi M.F. (26) iz Podgorice. Tom prilikom pronađeni su i oduzeti tri saksije sa zasađenim stabljikama za koje se sumnja da je opojna droga marihuana, jedna veća pvc kesa sa sjemenkama pomenute biljke, tri pvc pakovanja sa sadržajem ove biljke, kao i više praznih čašica za koje se sumnja da su bile namijenjene pripremi zasada”, navodi se u saopštenju policije.

Policijski službenici su u toku kriminalističke obrade došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da se M.F. u dužem vremenskom periodu bavio nabavkom, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuana, na način što je ovu drogu, nabavljao u sjemenkama, a potom ih zasađivao, i nakon što bi biljka izrasla u određenu veličinu i bila spremna za branje stavljao u tzv. uličnu prodaju na području Podgorice.

Preliminarnim analizama u prvom slučaju potvrđeno je prisustvo opojne droge kokain ukupne mase 60 gr, dok je u drugom slučaju potvrđeno da se radi o tri stabljike opojne droge marihuana ukupne mase 148,72 gr, tri ručno pravljena pvc pakovanja pomenute droge mase 5,14 gr kao i sjemenke ove biljke.

O oba događaja obaviješten je VDT u Podgorici, koji je naložio da se B.I. i M.F. liše slobode, i da mu se, uz krivične prijave, privedu na dalju nadležnost, zbog osnova sumnje da su počinili KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zaplijenjena droga upućena je Forenzičkom centru radi vještačenja.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com