Zahvaljujući Budućnosti Crna Gora će imati dva predstavnika u ABA ligi naredne sezone - Volim Podgoricu

Zahvaljujući Budućnosti Crna Gora će imati dva predstavnika u ABA ligi naredne sezone

 

Zahvaljujući fantastičnim rezultatima košarkaša Budućnost Volija, koji su nanizali 15 pobjeda osigurali prvu pozicju pred plej-of čak četiri kola prije kraja, Crna Gora je obezbijedila prvo mjesto po visini nacionalnog koeficijenta, ispred Srbije, koja će izgubiti jednog predstavnika (imaće tri, umjesto četiri).

Kako piše “Mocart sport”, Crna Gora je dva kola prije kraje regularnog dijela sezone skupila 15, a Srbija ima 13,5 bodova. Iako je ostalo dva kola do kraja, Crvena zvezda, Partizan, Metalac i Mega Leks nikako ne mogu da preteknu Budućnost i Sutjesku iz prostog razloga što Crna Gora za svaku pobjedu u ligi dobija, 0,5 bodova, a Srbija 0,25.

Crnogorskim timovima je, dakle, dovoljna još samo jedna pobjeda u naredna dva kola, a ona je već “osigurana”, pošto se Sutjeska i Budućnost u narednom kolu sastaju međusobno i neko će morati da pobijedi.

Ekipama iz Srbije time neće pomoći ni sedam trijumfa, koliko teoretski mogu da ostvare do kraja takmičenja.

Crna Gori je do ove sezone pripadalo jedno mjesto u ABA ligi (Budućnost), a Sutjeska je obezbijedila učešće nakon odustajanja Šibenika i Širokog brijega, uz uplatu 150 hiljada eura.

To će se, međutim, promijeniti naredne sezone i Crna Gora će u svakoj varijanti imati dva predstavnika.

Format Jadranske lige mijenja se naredne sezone, jer će se broj učesnika smanjiti sa 14 na 12.

Po polaznom “ključu”, Srbija i Hrvatska imaju po tri sigurna predstavnika, Slovenija dva, a Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora po jedan. To je ukupno 11 klubova. Za jedno preostalo mjesto zemlje su konkurisale putem nacionalnih koeficijenata, a Crna Gora je dva kola prije kraja osigurala prvu poziciju i jedno mjesto u ABA ligi zahvaljući briljantnim rezultatima Budućnosti (22 pobjede i samo dva poraza).

Pitanje je samo koji će crnogorski klub uz Budućnost Voli igrati u ABA ligi naredne sezone. Dva kola prije kraja Sutjeska vodi grčevitu borbu za opstanak i treba joj makar jedna, ako ne i obje pobjede. Nikšićani 27. februara dočekuju Budućnost, a sedmicu kasnije gostuju Zadru.

(vijesti.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com