Bivši radnici DKP-a u ponedjeljak ispred fabrike - Volim Podgoricu

Bivši radnici DKP-a u ponedjeljak ispred fabrike

Bivši radnici Duvanskog kombinata DKP koji traže isplatu zaostalih zarada, uplatu doprinosa i potpisivanje sporazuma o visini otpremnina, okupiće se u ponedjeljak ispred kapije preduzeća.
Predsjednik Sindikata DKP-a Snežana Vidaković saopštila je da je okupljanje prijavljeno Upravi policije i da će bivši radnici ostati pred kapijom preduzeća do ispunjenja zahtjeva.

“Danas smo o isplati zaostalih zarada razgovarali sa stečajnim upravnikom, ali nijesmo dobili konkretan odgovor. I uplata doprinosa bivšim radnicima za tri godine i dva mjeseca takođe se tiče stečajne uprave“, kazala je Vidaković za agenciju MINA-business.

Ona je dodala da trenutno niko nije ovlašćen da potpiše sporazume o visini otpremnina, kao i da im je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja saopšteno da je to tehnički problem i predložili da se to stavi na dnevni red Vlade.

“Računamo da će Vlada ovlastiti osobu koja će da potpiše sporazume“, kazala je Vidaković.

Ona očekuju da će sjutra biti poznata osoba koja će imati ovlašćenje da potpiše sporazume o visini otpremnina i da će ih dobiti u ponedjeljak.

“Nakon sporazuma o visini socijalnog programa, dokumentaciju ćemo poslati Ministarstvu poljoprivrede i po zaključku Vlade od 2. februara, očekujemo isplate otpremnina u roku od 30 dana“, saopštila je Vidaković.

Ona smatra da će proces isplate otpremnina potrajati, s obzirom na to da postoji problem uplate doprinosa i zarada koju čekaju od stečajnog upravnika.

Predstavnici Vlade, Glavnog grada Podgorica i arapske kompanije BMJ Industries FZ LLC u ponedjeljak su potpisali ugovor o upravljanju Novim duvanskim kombinatom NDKP, čime će zvanično biti likvidiran DKP.

To podrazumijeva brisanje DKP-a iz Centralnog registra privrednih subjekata, kao i njegovih akcija iz Centralne depozitarne agencije.

Potpisivanjem ugovora zaposleni u DKP će dobiti rješenja o otkazu, dok bi oni koji se ne nalaze na spisku od 75 radnika, koji će godinu biti angažovani u NDKP, dobiti otpremnine u roku od 30 dana od dostavljanja kompletne dokumentacije Ministarstvu poljoprivrede.

Radnicima koji su na spisku ostavljena je mogućnost da se upoznaju sa uslovima koji im se nude u NDKP i da se eventualno prijave za socijalni program ukoliko ne budu zadovoljni ponuđenim.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com