HOBOTNICA: Uhapšen podgorički biznismen, tražio 800.000 eura za bolji status u istragama - Volim Podgoricu

HOBOTNICA: Uhapšen podgorički biznismen, tražio 800.000 eura za bolji status u istragama

U okviru predmeta Hobotnica danas je uhapšen podgorički biznismen Veselin Mujović (69) zbog sumnje da je od jedne osobe preuzeo oko 800.000 eura kako bi joj navodno omogućio bolji status u pojedinim tužilačkim istragama.

Podgorička policija je juče pretresla stanove na više lokacija u gradu, a nakon sprovedenih aktivnosti koje je policija realizovala po nalogu nadležnog tužioca, Mujoviću se na teret stavljaju krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i prevara.

U Upravi policije ističu da su prikupljeni dokazi koji ukazuju da je Mujović počinio ova djela.

Mujović će u zakonskom roku biti priveden specijalnom tužiocu.

Veselin Mujović je brat bivšeg dekana Pravnog fakulteta Ranka Mujovića, a u žižu javnosti dospio je prošle godine kada ga je nepoznati napadač brutalno pretukao u podgoričkom lokalu “Đardino“.

Mujović je tada sa još jednom osobom sjedio u bašti lokala, a napadač mu je prišao s leđa i napao ga metalnom šipkom. Sve to se desilo naočigled brojnih svjedoka, a napadač je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Inače, srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal vodilo je istragu protiv Mujovića u vezi sa aktivnostima organizovanih kriminalnih grupa koje se dovode u vezu sa trgovinom narkoticima. Pored toga, bio je optužen da je sa još dvije osobe od oktobra 2005. do maja 2006. od Radomira Narančića, kupca PPK “Sonta“, iznudio 120.000 eura i nekoliko tona sjemenskog kukuruza i vještačkog đubriva.

Mujović je hapšen u Beogradu i prije šest godina jer je za njim bila raspisana Interpolova potjernica zbog falsifikovanja dokumenata i zbog prevara. On je 2008. godine za samo mjesec i po uspio da tri puta proda istu kuću i uzme kaparu od potencijalnih novih vlasnika, zbog čega su tada protiv njega podnijete tri krivične prijave.

Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu donijelo je prije skoro dvije godine rješenje za sprovođenje istrage protiv Mujovića zbog nekoliko krivičnih dela falsifikovanje dokumenata i prevara. Zbog nemogućnosti da bude priveden na saslušanje, Mujoviću je tada određen pritvor, a zatim je za njim raspisana Interpolova potjernica.

U međuvremenu je i Okružni sud u Beogradu započeo istragu protiv Mujovića zbog nekoliko iznuda. Jedna od njih vezana je za predmet koji je vođen protiv Mirjane Milićević Petrović, koja se predstavljala kao savjetnica nekadašnjeg ministra ekonomije Predraga Bubala i iznuđivala mito.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com