Katnić: Sjajni rezultati Radonjića - Volim Podgoricu

Katnić: Sjajni rezultati Radonjića

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je predložio Dragana Radonjića za rukovodioca policijskog odjeljenja u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog, kako je saopštio, sjajnih rezultata Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta na čijem je čelu.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović saopštio je da je Radonjić nije predložen za šefa Policijskog odjeljenja, jer Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta, na čijem je on čelu, već duži vremenski period ne ostvaruje očekivane rezultate.

“Glavni specijalni tužilac je dobro upoznat sa rezultatima rada Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, na cijem je čelu Dragan Radonjić i upravo zbog toga sto su postignuti sjajni rezultati, koji su značajno doprinijeli uspjehu u radu Specijalnog državnog tužilaštva, Glavni specijalni tužilac je, kako je javnost ranije upoznata, dao saglasnost za postavljanje Dragana Radonjića za rukovodioca policijskog odjeljenja u Specijalnom državnom tužilaštvu”, kazali su iz Tužilaštva agenciji MINA.

Prema zakonu o Specijalnom državnom tužilaštvu, rukovodioca policijskog odjeljenja bira direktor Uprave policije na predlog glavnog specijalnog tužioca.

Katnić je saopštio ranije da za šefa specijalnog istražnog tima neće podržati nijednog drugog kandidata osim Radonjića.

On je kazao da je nezamislivo u civilizovanom svijetu da policija ne izvrši naredbu ili uput specijalnog državnog tužioca.

“U konkretnom slučaju, glavni specijalni tužilac je dao saglasnost da se izabere jedan rukovodilac tog tima, veoma uspješan i kredibilan policajac, i na to treba da odgovori Vlada u čijem sastavu je Uprava policije“, pojasnio je Katnić.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com