Podgorička Gimnazija ponovo uvodi smjerove - Volim Podgoricu

Podgorička Gimnazija ponovo uvodi smjerove

Ministar prosvjete Predrag Bošković saopštio je, na proslavi 109 godina postojanja Gimnazija “Slobodan Škerović”, da ministarstvo ima za cilj da toj ustanovi da novi sjaj.

“Gimnazija treba da bude kruna prosvjete u Crnoj Gori”, istakao je Bošković.

On je dodao da je veoma teško zamisliti kako će gimnazija izgledati u narednih 100 godina, ali da oni imaju viziju kako ona treba da izgleda za 10 godina.

“Naš plan je da vratimo ono što je bilo dobro, a to su matematička i jezička gimnazija, a svakako treba razmišljati i u smjeru stvaranja sportske gimnazije ili čak o nastavi na isključivo engleskom jeziku”.

U svečanoj sali škole upriličen je program kom su prisustvovali profesori, učenici i gradski zvaničnici.

Direktorica gimnazije Zoja Bojanić-Lalović istakala je da se zahvaljujući duhu dobre tradicije, uspjesi nižu na svim poljima a učenici osvajaju zapažene rezultate na svim takmičenjima.

“Gimnazija Slobodan Škerović simbol je Podgorice, a djela njenih nastavnika i učenika postala su dio naše istorije, nauke i kulture. Ovaj poseban dan je podsjećanje na ulogu ove posebne zgrade za sveukupan razvoj Podgorice ali i države Crne Gore”, dodala je Bojanić-Lalović.

Poetsko-muzičkim recitalima, plesom, kao i izložbom slika učenici su proslavili 109 rođendan gimnazije.

Donacijom obnovljena svečana sala gimnazije

Generacija maturanata iz 1995 godine sakupila je donaciju za renovirananje svečane sale Gimnazije “Slobodan Škerović”.

Gimnazija, proslava

Direktorica Bojanić-Lalović kazala je da su  bivši učenici  pomogli da se sala okreči i opremi novom binom i stolicama.

Marijana Bojanić, jedna od inicijatorki donacije, kazala je da se razmišlja o formiranju Fondacije koja bi finasirala slične akcije.

“Želja nam je da pozovemo sve bivše učenike gimnazije, iz svih sfera, da pomognu školi u kojoj su učili. Podgorica zaslužuje gimnaziju u kojoj će učenici učiti u boljim uslovima”, istakla je Bojanić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com