PODGORIČKI POLJOPRIVREDNIK OGORČEN: Milić: Uvozimo trulo meso, a zdravo domaće ne možemo prodati - Volim Podgoricu

PODGORIČKI POLJOPRIVREDNIK OGORČEN: Milić: Uvozimo trulo meso, a zdravo domaće ne možemo prodati

Plan Želj­ka Mi­li­ća da se opro­ba u dr­ža­nju tov­nih svi­nja, pro­iz­vod­nji me­sa, se po­ka­zu­je sve ma­nje is­pla­ti­vim. Mi­lić is­ti­če da je u de­cem­bru tre­ba­lo da tr­ži­štu is­po­ru­či dru­gu tu­ru tov­nih svi­nja, oko dva­de­set, ali da je mo­rao da od­u­sta­ne od to­ga jer ni­je imao gdje da ga pla­si­ra.

U poslednje vrijeme sve je više informacija u javnosti o lošem kvalitetu mesa iz uvoza, koje se prodaje po niskim cijenama. Posebna priča je način na koji se prave prerađevine od mesa.

MESO PREPUNO ANTIBIOTIKA: Velike količine mogu dovesti do mutacija!

BIVŠI RADNIK OBJELODANIO ŠTA NAM PRODAJU: Otpad, povrat, pokvareno meso ispiraju kiselinom! (VIDEO)

Evo šta nam prodaju kao mljeveno meso: RUŽIČASTU SLUZ

– Ni­je­sam u sta­nju da po­kla­njam zdrav pro­iz­vod. Imam 25 svi­nja ko­je ne mo­gu da pla­si­ram na cr­no­gor­sko tr­ži­šte bez ob­zi­ra što su svi­nje 100 po­sto zdra­ve i što se hra­ne pri­rod­nom i do­ma­ćom hra­nom. Naš mi­ni­star Pe­tar Iva­no­vić je omo­gu­ćio da uvo­zi­mo tru­lo me­so, jer je sa­op­šte­no da je oko 140 to­na me­sa ko­je je uve­ze­no u Cr­nu Go­ru uni­šte­no, mo­gu mi­sli­ti ko­li­ko je to­ga me­sa on­da pro­šlo ako je to­li­ko uni­šte­no, a na­še zdra­vo i do­ma­će me­so ne­ma pro­laz na tr­ži­štu, ža­lo­sno je to – kazao je Milić Danu.

Ka­ko is­ti­če, sre­ća je pa svi­nje mo­gu još da do­bi­ja­ju na ki­la­ži pa kla­nje mo­že sa­če­ka­ti.

– Svi­nje ni­su pre­ve­li­ke pa se na­dam da će usko­ro smi­je­ni­ti mi­ni­stra Iva­no­vi­ća da bih ja i mno­gi dru­gi po­ljo­pri­vred­ni­ci u Cr­noj Go­ri mo­gli da ra­di­mo nor­mal­no. Ako se to ne de­si, de­si­će se kao i sa mno­gim dru­gim stva­ri­ma, da gra­na po gra­na po­ljo­pri­vre­de ili sto­čar­stva ne­sta­je pa ću ta­ko i ja pre­ki­nu­ti sa pro­iz­vod­njom zdra­vog i do­ma­ćeg svinj­skog me­sa. Ja ni­sam u sta­nju ni­ti ije­dan po­je­di­nac da se iz­bo­ri­mo sa kri­mi­na­lom ko­ji nas je za­de­sio. Ako dr­ža­vlja­ni ove dr­ža­ve ne shva­ta­ju da smo iz go­di­ne u go­di­nu sa­mo si­roma­šni­ji, mo­gu sa­mo da im če­sti­ti­am jer uspjeh je na vla­sti za­dr­ža­ti ne­ko­ga ko nas ova­ko že­sto­ko, već 25 go­di­na vo­zi u ri­kverc, to im iz­gle­da je­di­no funk­ci­o­ni­še – de­ci­dan je Mi­lić u razgovoru za Dan.

Prije par dana je objavljeno da je ponovo u mesu u crnogorskim marketima pronađen vinobran koji može biti štetan za zdravlje ljudi.

Vinobran ponovo u mesu: Pogledajte u kojim radnjama

Prije nekoliko mjeseci, vinobran je pronađen u velikom broju crnogorskih radnji, ali igleda da kazne nisu bile dovoljne da prodavci više ne posežu za štetnim sastojcima kako bi meso uizgledalo svježe.

Zbog upotrebe vinobrana u mesu izrečeno 75.580 eura kazni

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com