Rekonstrukcija puta Nikšić- Vilusi- Risan vrijedna 880 hiljada eura - Volim Podgoricu

Rekonstrukcija puta Nikšić- Vilusi- Risan vrijedna 880 hiljada eura

U rekontrukciju dionice duge 2,5 kilometara kod mjesta Trubjela na magistralnom putu Nikšić – Vilusi – Risan biće uloženo 880 hiljada eura, a rok završetka tog započetog posla je 90 dana, saopštili su predstavnici Direkcije za saobraćaj i nikšićke opštine nakon obilaska radova.
Direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača smatra da će radovi na toj najlošijoj dionici na saobraćajnici ka Vilusima i Risnu biti završeni u predviđenom roku, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, sudeći, kako je kazao, prema dosadašnjem iskustvu sa izvođačem nikšićkom firmom Mehanizacija i programat, prenosi Mina.

Parača je podsjetio na ranije rekonstruisanu treću traku u Kusidama i najavio da je u pripremi raspisivanje tendera za rekonstrukciju puta Petrovići – Vraćenovići u nikšićkoj opštini, dužine 13 kilometara, investicije vrijedne oko četiri miliona eura.

“Pri kraju je sređivanje projektne dokumentacije za granični prelaz Ilino brdo i rekonstrukciju šest kilometara puta sa izgradnjom treće trake. Narednog mjeseca raspisujemo tender za projektovanje više putnih pravaca u nikšićkoj opštini, jer planiramo da značajno rekonstruišemo magistralnu mrežu”, kazao je Parača.

Prema njegovim riječima, od Vilusa do Trubjele rekonstruisaće sedam kilometara puta, a od petlje iz Nikšića prema Šavniku put dug 5,5 kilometara.

On je najavio i nastavak radova na toj saobraćajnici u dužini od 17 kilometara, za koju se, kako je kazao, prethodno mora do kraja ove ili početka naredne godine završiti tenderska dokumentacija za izbor projektanta i izvođača.

“U Direkciji za saobraćaj planiramo rekonstrukciju magistralne mreže u Crnoj Gori, koju nam je odobrila Vlada, i brzo počinjemo radove ukupne dužine 220 kilometara. Otklanjamo uska grla i činimo veoma bezbjednijim i komfornijim saobraćaj”, rekao je Parača.

On je kazao da bi i put Cetinje – Podgorica, izuzev izgradnje tunela Mekavac, trebao biti završen do početka ljetnje turističke sezone.

Prema njegovim riječima, rade se i dvije dionice na saobraćajnici ka Budvi, a preostalo je da se završi rekonstrukcija na još četiri, za šta će se “ovih dana raspisati tender i zavisno od završetka uzbora izvođača procijeniti da li započeti posao prije ili nakon ljetnje sezine”.

“Radi se i na trećem lokalitetu na saobraćajnici od Budve ka Cetinju i Podgorici, a riječ je o spajanju dva bulevara u Budvi sa velikom kružnim tokom kako bi bio daleko veći protok saobaraćaja”, rekao je Parača.

Predsjednik nikšićke opštine, Veselin Grbović, kazao je da je dobra vijest da će narednih dana biti raspisan i tender za rekontsrukciju nastavka puta od Petrovića ka Vraćenovićima do graničnog prelaza u dužini od 13 kilometara.

“Riječ je o putu od bitnog značaja za Nikšić, posebno zbog teretnog saobraćaja koji ide dalje ka Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Put ima dobre karakteristike i mislim da će posao biti završen u kraćem roku”, ocijenio je Grbović.

On je pojasnio da je saobraćajnica ka Trebinju nažalost postala slijepo crijevo, s obzirom da put ka Dubrovniku ne prima tretena vozila, tako da je sav treteni saobraćaj usmjeren preko Vraćenovića.

Grbović je najavio i da će biti popravljen asfaltni kolovoz dijela puta do Vilusa, kao i od obilaznice od Nikšića do Jasenovog Polja, što je neophodno zbog gustine saobraćaja posebno u ljetnjem periodu.

“Time bi se u Nikšiću riješili svi glavni problem na državnoj putnoj infrastrukturi”, ocijenio je Grbović.

(CdM)

1 komentar

  1. Great blog here! Also your site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com