Mađari grade stadion “Sveti Petar Cetinjski” na Cetinju? - Volim Podgoricu

Mađari grade stadion “Sveti Petar Cetinjski” na Cetinju?

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Kristijanom Pošom sa kojim je razgovarao o intenzivirnju ekonomske saradnje te zemlje i Prijestonice. Poša je rekao da postoji posebna zainteresovanost mađarskih firmi za predstojeću izgradnju fudbalskog stadiona “Sveti Petar Cetinjski”.

Tom prilikom, gradonačelnik Bogdanović i ambasador Poša razgovarali su o niz tema, među kojima i o odnosima dvije države, privredi i investicijama, ali i jačanju odnosa Prijestonice Cetinje sa Ambasadom Mađarske i subjektima iz te države.

Bogdanović je upoznao ambasadora sa investicionim olakšicama i stimulansima koje nudi Prijestonica Cetinje potencijalnim investitorima. Takođe, naveo je da je u toku izgradnja Biznis inkubatora i Inovativnog centra na prostoru bivše fabrike obuće “Košuta”, kao i da Prijestonica raspolaže sa dvije biznis zone idealne za razvoj greenfield i brownfield investicija.

“Tokom susreta, Bogdanović je rekao da je Prijestonica Cetinje od 2012. godine grad pobratim sa gradom Višegradom iz Mađarske, koji je – baš kao i naš grad – prepoznat po izuzetno dragocjenoj kulturnoj baštini”, saopšteno je iz Prijestonice.

Poša je naglasio da u mađarskom privrednom sektoru postoji interesovanje za investiranje u našu državu, dodajući da su upravo olakšice i stimulansi, poput onih koje je ponudila Prijestonica Cetinje, jedan od ključnih mehanizama u cilju privlačenja investicija. Naglasio je da postoji posebna zainteresovanost mađarskih firmi za predstojeću izgradnju fudbalskog stadiona ” Sveti Petar Cetinjski”.

Današnji sagovornici iskazali su uvjerenje da će naredni period donijeti intenziviranje saradnje Prijestonice Cetinje i Ambasade Republike Mađarske u Crnoj Gori.

 

176 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com