PODGORICA: Nalogodavci ubistva iscenirali pljačku - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nalogodavci ubistva iscenirali pljačku

Na suđenju za ubistvo biznismena Dragana Bećirovića u Višem sudu u Podgorici juče je trebalo da budu saslušani Kolašinci Miroslav Rakočević i Mijajilo Radnić, ali to je bilo neizvodljivo jer se nalaze u pritvoru u Beogradu.

Zbog toga su brat ubijenog biznismena Zoran-Coćo Bećirović i njegovi advokati zatražili da sud posredstvom međunarodne pravne pomoći zatraži njihovo dovođenje.

Bećirović je u izjavi Dnevnim novinama dvojicu uhapšenih u Beogradu zbog oružane pljačke doveo u direktnu vezu sa nalogodavcima Draganovog ubistva.

“Nalogodavci i organizatori Draganovog ubistva i njihov politički pokrovitelj, koje sam više puta pomenuo, napadače na Dragana u Kolašinu su preko svojih veza u Beogradu namjestili i organizovali im spektakularno hapšenje u tržnom centru Ušće, snimano kamerama o čemu su izvijestili svi srbijanski i crnogorski mediji, izuzev Vijesti.

Zamisao nalogodavaca je bila da ih na dugo sklone iz Crne Gore. Da ih tako onemoguće da svjedoče u ovom procesu i da im se za pokušaj ubistva Dragana u Kolašinu sudi u odsustvu. Prošla su vremena kada su se svjedoci i izvršioci sklanjali na drugačije načine. Mi ćemo insistirati da se preko međunarodne pravne pomoći Radnić i Rakočević dovedu u Viši sud. Nalogodavcima Draganovog ubistva je “kolašinska grupa” najslabija karika”, tvrdi Bećirović.

Tokom jučerašnjeg nastavka glavnog pretresa svjedočio je šef obezbjeđenja premijera Mila Đukanovića, Zoran Jovanović koji je objasnio kako se našao na mjestu ubistva neposredno nakon Draganove smrti. Objasnio da je čuo da je Dragan pogođen, te da je iz prijateljskih relacija odmah došao na mjesto događaja.

Svjedok Momo Kljajić, svjedočeći u procesu za ubistvo, koje je izvedeno 10. aprila 2011, ispričao detalje u vezi sa napadom koji se dogodio tri godine ranije u Kolašinu, kada je ubijeni Bećirović brutalno pretučen. Kljajić je kazao da je bio u kolima sa Bećirovićem kada im je put prepriječio džip iz kojeg su izašli Vineto Strugar, Miroslav Rakočević i Radule Dožić, koji su zatim napali i prebili pokojnog Dragana.

“Iz straha od napadača istražnom sudiji u Kolašinu tada sam kazao da ih ne poznajem, jer sam se bojao za sebe i porodicu”, kazao je Kljajić.

Svjedok Dejan Kašćelan je ispričao daa ne zna ništa o događaju koji se odigrao 2008. godine kada je Bećirović brutalno pretučen.

On je naveo da je boravio skoro dvije godine u hotelu “Bjanka”, te da je nekoliko dana prije napada na Bećirovića u Kolašinu, pretučen i izbačen iz tog hotela.

U svojstvu svjedoka juče je saslušan i Budvanin Nikola Marković koji je u noći ubistva sjedio sa Draganom u kafiću “Perla”.

On je ispričao da mu je Dragan, iako nekoliko godina stariji od njega, bio prijatelj i da ga nikad nije vidio nervoznog.

“Uvijek je bio nasmijan i raspoložen. Sa mnom nikad nije pričao o ozbiljnim temama”, kazao je Marković.

Zbog sumnje da je u aprilu 2011. godine na podmukao način ubio Dragana Bećirovića, uhapšen je Danilovgrađanin Marko Šaranović (30). Lisice na ruke stavljene su i njegovom sugrađaninu Milanu Bulatoviću (32), koji je nakon saslušanja u tužilaštvu pušten na slobodu.

Nadam se da će privesti Golubovića i Jokića

Bećirović se juče osvrnuo i na nedolazak na suđenje bivšeg šefa budvanske policije Siniše Jokića i inspektora Đoke Golubovića.

“Simptomatično je da načelnik policije u Budvi Siniša Jokić u vrijeme Draganovog ubistva i šef tima za istragu Draganovog ubistva, Đoka Golubović nijesu danas došli da svjedoče iako su im pozivi uredno uručeni preko policije. Đoka Golubović je živio u istom ulazu gdje i Dragan. Dvadesetak dana prije Draganovog ubistva Đoka ga je sačekao na stepeništu sa pištoljem u ruci da mu prijeti. Nadam se da će oni biti privedeni na sljedeće ročiste”, izrazio je svoja očekivanja Zoran Bećirović.

 

375 komentara

  1. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who had been doing a little homework on this. And he in fact ordered me lunch because I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here on your web site.

  2. I'd like to thank you for the efforts you have put in writing this blog. I'm hoping to check out the same high-grade blog posts from you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now 😉

  3. The next time I read a blog, Hopefully it does not fail me just as much as this particular one. After all, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I genuinely thought you would probably have something useful to talk about. All I hear is a bunch of crying about something that you could fix if you weren't too busy seeking attention.

  4. Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I may return once again since i have bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

  5. An outstanding share! I've just forwarded this onto a colleague who had been conducting a little homework on this. And he actually ordered me lunch simply because I stumbled upon it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to discuss this issue here on your website.

  6. I truly love your blog.. Pleasant colors & theme. Did you develop this site yourself? Please reply back as Iím attempting to create my own personal blog and would like to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Kudos!

  7. Thank you! Quite a lot of stuff!lord of the flies essay help how to write a quote in a paper speech writing services online

  8. Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I am going to return once again since i have saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

  9. Iím amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog thatís both educative and interesting, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something not enough men and women are speaking intelligently about. Now i'm very happy that I found this during my search for something concerning this.

  10. Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon every day. It will always be exciting to read articles from other authors and use something from other sites.

  11. Iím amazed, I must say. Rarely do I come across a blog thatís both equally educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something that not enough people are speaking intelligently about. Now i'm very happy that I found this during my hunt for something regarding this.

  12. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I'm trying to find out if its a problem on my end or if it's the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

  13. I have to thank you for the efforts you have put in penning this site. I'm hoping to see the same high-grade blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal site now 😉

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com