NISTE TO OVAKO ZAMIŠLJALI: Nekoliko minuta s Bogom koji će i vas promijeniti - Volim Podgoricu

NISTE TO OVAKO ZAMIŠLJALI: Nekoliko minuta s Bogom koji će i vas promijeniti

”Оdgovori” je višestruko nagrađivani kratkometražni film Majkla Gudija i Danijela Lisinga, koji je ujedno i glavni glumac. Interesantno ostvarenje u kojem su se mnogi prepoznali, ali i potresan jer shvatite da nismo vječni i da za neke stvari više ne postoji prilika da se poprave.

Ovo je priča o momku po imenu Nejtan koji se budi u prostoru gdje prostor ne postoji. Polako shvata kako više nije na ovom svijetu ali, nakon šoka, shvata kako je konačno došao onaj trenutak kada može da sazna sve odgovore na sva pitanja o svom životu. Razgovor sa Bogom bio je vrlo zanimljiv, jer mu je On prikazao sve situacije koje ga zanimaju, kao da ih ponovo proživljava.

Mladić je krenuo od najranije mladosti pa je upitao ko mu je ukrao bicikl kad je bio dječak. Zanimalo ga kada je bio najhrabriji, kako je surfovao na talasima, ko mu je dao najbolji savjet, koliko je jaja pojeo, a odgovori su manje – više neočekivani.

Primamljiva retrospektiva zaustavlja se onog trenutka kada se, među brojnim sjećanjima, pojavi lik djevojke Pejdž.

– Koja je žena bila stvorena za mene? – pitao je mladić, a Bog mu je pokazao Pejdž.

Nerado prihvatajući taj odgovor, postavlja još jedno pitanje.

– Ne, mislio sam, koja je žena u istoriji čovječanstva bila idealna za mene?“, pitao je, ali i na to mu je Bog pokazao Pejdž.

Svjestan svog propusta, jer su Pejdž i on davno raskinuli, postavlja niz drugih koji se tiču njenog života – da li se udala, šta sad radi, a kada mu je Bog pokazao njen život i dijete, više nije želio da razmišlja o njoj.

Onda je upitao Boga: „Kada sam bio najsrećniji?“.

Odgovor koji mu je Bog dao totalno ga je potresao.

(24sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com