ČOVJEK KOJI JE MAROVIĆA PREVARIO ZA SKORO MILION: Mujovića u Kliničkom čuvaju sprovodnici - Volim Podgoricu

ČOVJEK KOJI JE MAROVIĆA PREVARIO ZA SKORO MILION: Mujovića u Kliničkom čuvaju sprovodnici

Podgoričanin Veselin Vesko Mujović (69) još boravi na Odjeljenju za kardiologiju KCCG, gdje ga sada umjesto policijskih službenika čuvaju zatvorski sprovodnici. Po nalogu sudije za istrage, koji je Mujoviću odredio pritvor do 30 dana, oni će ga po oporavku odvesti u spuški istražni zatvor, saznaju Dnevne novine.

Veselin Mujović

Mujović je u četvrtak uhapšen pod sumnjom da je od Svetozara Marovića uzeo 800.000 eura kako bi mu obezbijedio bolji tretman u tužilačkoj istrazi. Odmah pošto su mu predočeni osnovi sumnje koji stoje protiv njega, Mujoviću je pozlilo, pa je zbog predinfarktnog stanja smješten u bolnicu.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva je saopšteno da je predmet iz Specijalnog predat u nadležnost Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici koji Mujoviću na teret stavlja krivično djelo “prevara”. To ujedno znači da su nadležni odustali od prvobitne kvalifikacije djela koja je osim prevare obuhvatala i “stvaranje kriminalne organizacije”.

Nakon što je odjeknula vijest o prevari od gotovo milion eura u javnosti se otvorila “pandorina kutija”.

Mediji su objavili da je Mujovićeva meta bio i bivši predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović, od čijeg je oca Mujović navodno uzeo 200.000 eura, te da je slično prošlo i još nekoliko osumnjičenih Budvana. Osim njih, jedan od prevarenih je i zaštićeni svjedok u postupku protiv Darka Šarića Nebojša Joksović, kojem je Mujović prodao kuću vrijednu 420.000 eura, bez znanja supruge.

Zbog toga je ona, protiv supruga i Joksovića, podnijela tužbu, a proces još nije pravosnažno okončan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com