Crna Gora ostvarila snažan napredak i olakšala odluku o ratifikaciji u NATO - Volim Podgoricu

Crna Gora ostvarila snažan napredak i olakšala odluku o ratifikaciji u NATO

Crna Gora je ostvarila snažan napredak u oblasti vladavine prava i u ispunjavanju drugih obaveza, te će proces u tom smjeru olakšati partnerima da donesu odluku o ratifikaciji u NATO, konstatovano je tokom današnjeg susreta predsjednika Vlade Milo Đukanović sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Hojtom Brajanom Jiem na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj EBRD u Londonu.

Kako se ističe u saopštenju Vlade crne Gore, u srdačnom razgovoru Hojt Brajan Ji je čestitao premijeru Đukanoviću pozivnicu za članstvo u NATO-u, početak pregovora o pristupanju, kao i nedavno izglasavanje povjerenja Vladi u Skupštini Crne Gore.

On se interesovao o daljim planovima i prioritetima, kako bi Vašington mogao da nastavi da pruža pomoć Crnoj Gori u narednim mjesecima i godinama.

Premijer Đukanović je zahvalio na čestitkama, ali prije svega na pomoći i podršci SAD evroatlantskom putu Crne Gore.

Upoznao je sagovornika sa situacijom u Crnoj Gori i izrazio optimizam da će njen razvoj ići u pravcu jačanja stabilnosti, što će voditi daljem napretku na putu integracija.

Posebno je bilo riječi o jačanju bilateralnih veza.

Hojt Brajan Ji izrazio uvjerenje da će Crna Gora za kompanije iz SAD i EU postajati sve bezbjednije mjesto za njihove investicije.

Kako je najavljeno, idućeg mjeseca Hojt Brajan Ji će posjetiti Crnu Goru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com