LAKO JE DJECI FUNKCIONERA: Blažo, Marko, Dragana vlasnici šest stanova - Volim Podgoricu

LAKO JE DJECI FUNKCIONERA: Blažo, Marko, Dragana vlasnici šest stanova

Da vlast do­no­si ši­ro­ke mo­guć­no­sti i za čla­no­ve fa­mi­li­je po­tvr­đu­je pri­mjer funk­ci­o­ne­ra De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) či­ja dje­ca ras­po­la­žu vri­jed­nim ne­kret­ni­na­ma.

Dje­ca funk­ci­o­ne­ra DPS-a Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, Sla­vo­lju­ba Mi­ga Sti­je­po­vi­ća i Mi­o­mi­ra Mu­go­še po­sta­li su vla­sni­ci vri­jed­ne imo­vi­ne. Bla­žo Đu­ka­no­vić, Dra­ga­na Sti­je­po­vić, Mar­ko i Mi­ljan Mu­go­ša ras­po­la­žu sa ukup­no 574 kvadrata po­slov­nog i 556 kva­dra­ta stam­be­nog pro­sto­ra u Pod­go­ri­ci, Ža­blja­ku i Bu­dvi.
Mar­ko Mu­go­ša, sin am­ba­sa­do­ra Cr­ne Go­re u Slo­ve­ni­ji Mi­o­mi­ra Mu­go­še, vla­snik je stra­na od 215 kva­dra­ta u eks­lu­ziv­nom objek­tu Ze­ta­grad­nje u Pod­go­ri­ci. On je i vla­snik sta­na na Ža­blja­ku, a u zgra­di Vek­tre po­sje­du­je po­slov­ni pro­stor od 81 kva­dra­ta. U toj zgra­di po­slov­ni pro­stor od 34 kva­dra­ta ima i dru­gi Mu­go­šin sin Mi­ljan.

Sin glav­nog pre­mi­je­ro­vog sa­vjet­ni­ka Mi­la­na Ro­će­na, Fi­lip, ku­pio je 500 kva­dra­ta pla­ca na Ža­blja­ku. Sin pred­sjed­ni­ce Vr­hov­nog su­da Ve­sne Me­de­ni­ce, Mi­loš, osim po­ro­dič­ne imo­vi­ne u Ko­la­ši­nu, ku­pio je stan od 91 kva­dra­ta u Pod­go­ri­ci. Mi­loš u Tiv­tu u Kra­ši­ći­ma po­sje­du­je pla­ce­ve.

Kćer­ka biv­šeg mi­ni­stra pro­svje­te i ak­tu­el­nog gra­do­na­čel­ni­ka Pod­go­ri­ce Sla­vo­lju­ba Mi­ga Sti­je­po­vi­ća, Dra­ga­na, sku­ći­la se u 25. go­di­ni. Pre­ma po­da­ci­ma iz ka­ta­stra, njoj je pro­šla go­di­na bi­la vi­še ne­go uspje­šna ka­da je sti­ca­nje ne­kret­ni­na u pi­ta­nju. Po­sta­la je vla­sni­ca sta­na od 72 kva­dra­ta u Bu­dvi, dok je na po­klon do­bi­la stam­be­ni pro­stor od 70 me­ta­ra kva­drat­nih na Ma­lom br­du u Pod­go­ri­ci. Ka­ko je ra­ni­je obra­zlo­že­no iz DPS-a, Sti­je­po­vi­će­va je taj stan do­bi­la od oca i maj­ke.

Nekretnina od sko­ro mi­li­on : Ka­ko su ra­ni­je ob­ja­vi­li me­di­ji, Ko­la­re­vić je u Sje­di­nje­nim Ame­rič­kim Dr­ža­va­ma ku­pio stan vri­je­dan 877.500 do­la­ra. Stan se na­la­zi na Men­het­nu, a ku­pio ga je od fir­me Aspen­li.

Naj­vred­ni­ju imo­vi­nu ima sin pred­sjed­ni­ka cr­no­gor­ske vla­de. Bla­žo Đu­ka­no­vić je na po­klon od svog stri­ca Aca do­bio po­slov­ni pro­stor u zgra­di Vek­tre u di­je­lu Pod­go­ri­ce pre­ko Mo­ra­če, po­vr­ši­ne 459 me­ta­ra kva­drat­nih – pri­ze­mlje od 47 kva­dra­ta i 412 kva­dra­ta na pr­vom spra­tu. Đu­ka­no­vić je sa sa­mo 18 go­di­na po­stao vla­snik ove imo­vi­ne (2007. go­di­ne). Mje­seč­no je od za­ku­pa u 2008. i 2009. go­di­ni do­bi­jao 11.000 eura, što je ob­ja­vlje­no u imo­vin­skom kar­to­nu nje­go­vog oca. Mla­di Đu­ka­no­vić već vi­še go­di­na ne ži­vi sa svo­jim ro­di­te­lji­ma, zbog če­ga pre­mi­jer ni­je u oba­ve­zi da pri­ja­vlju­je nje­go­vu imo­vi­nu i pri­ho­de.
Bla­žo Đu­ka­no­vić je u me­đu­vre­me­nu po­stao vla­snik sta­na od 124 kva­dra­ta na Ža­blja­ku, pot­kro­vlja od 75 i ga­ra­že od 17 me­ta­ra kva­drat­nih.

Pre­ma ra­ni­jim po­da­ci­ma ko­ji su bi­li do­stup­ni u Cen­tral­nom re­gi­stru pri­vred­nih su­bje­ka­ta, Đu­ka­no­vić je vla­snik dvi­je fir­me – BB So­lar i BB Hi­dro. BB So­lar je re­gi­stro­va­na za po­sta­vlja­nje elek­trič­nih in­sta­la­ci­ja, dok se kom­pa­ni­ja BB Hi­dro po zva­nič­nim po­da­ci­ma ba­vi pro­iz­vod­njom elek­trič­ne ener­gi­je.

I nje­gov brat od tet­ke Edin Ko­la­re­vić po­sje­du­je pri­lič­no bo­gat­stvo. Pre­ma po­da­ci­ma iz Upra­ve za ne­kret­ni­ne, Ko­la­re­vić u Pe­trov­cu po­sje­du­je stan od 76 kva­dra­ta. Na nje­go­vo ime u mje­stu Smrč­je kod Ko­la­ši­na vo­di se pre­ko 45.000 kva­dra­ta. Ri­ječ je o šu­ma­ma 5. kla­se po­vr­ši­ne 23.003+4.226+8.895 kva­dra­ta, te li­va­da­ma 7. kla­se od 1.646+4.818+3.232 me­tra kva­drat­na. On je kra­jem pro­šle go­di­ne ste­kao imo­vi­nu i u Ko­to­ru. U na­se­lju Opa­ren bri­jeg Ko­la­re­vić po­sje­du­je pa­šnja­ke 2. kla­se, od 184 kva­dra­ta. U ka­ta­star­skim po­da­ci­ma je na­ve­de­no da je Ko­la­re­vić po­stao vla­snik ove imo­vi­ne od­lu­kom dr­žav­nog or­ga­na.

Na Ko­la­re­vi­ća se u Cr­noj Go­ri ra­ni­je vo­di­lo pet fir­mi, a to su Sa­blajm lo­dži­stik, Sa­blajm di­ve­lop­ment, Bu­e­na vi­sta me­nadž­ment, Akva Mon­te­ne­gro i DOO 14. sep­tem­bar. Pre­ma pi­sa­nji­ma me­di­ja, u Lon­do­nu je osno­vao kom­pa­ni­ju MNE prin­ci­pal li­mi­ted, dok u Nju­jor­ku ima stan.

Bra­nov sin na po­klon do­bio stan

I dje­ca kon­tro­verz­nog bi­zni­sme­na Bra­ni­sla­va Bra­na Mi­ću­no­vi­ća ras­po­la­žu vri­jed­nim ne­kret­ni­na­ma. Đor­đe Mi­ću­no­vić, sin Bra­na Mu­ću­no­vi­ća, na po­klon je do­bio stan od 115 kva­dra­ta na lo­ka­ci­ji Kru­še­vac u Pod­go­ri­ci. Pre­ma po­da­ci­ma iz ka­ta­stra, stan je na Mi­ću­no­vi­ća upi­san 27. apri­la pro­šle go­di­ne. Vla­snik je li­va­de i ku­će u Mo­šta­ni­ci kod Nik­ši­ća. I An­drea Mi­ću­no­vić, kćer­ka Bra­ni­sla­va Mi­ću­no­vi­ća, po­sje­du­je ne­kret­ni­nu. Ona je vla­sni­ca po­slov­nog pro­sto­ra u Da­ni­lov­gra­du od 123 me­tra kva­drat­na.

(DAN)

2 komentara

  1. To sto imaju djeca funkcionera,treba da se stide! Jer nista nisu zaradili,a da se rode 10 puta tu imovinu ne mogu da naslijede,a ni da zarade.
    Sa njima se nikad ne bih mijenjala.

  2. I’m impressed, I have to say. Really hardly ever do I encounter a weblog that’s each educative and entertaining, and let me let you know, you’ve gotten hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the difficulty is one thing that not enough individuals are speaking intelligently about. I’m very completely satisfied that I stumbled throughout this in my search for one thing relating to this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com