Vratili dugovanja: UCG u plusu preko 300.000 eura - Volim Podgoricu

Vratili dugovanja: UCG u plusu preko 300.000 eura

Univerzitet Crne Gore UCG na kraju 2015. godine pozitivno je poslovao i to u iznosu od 335.438 eura, konstatovano je u Finansijskom izvještaju za prošlu godinu, koji obuhvata pojedinačne izvještaje organizacionih jedinica i Studenstkog parlamenta, kao i mišljenje Službe za unutrašnju reviziju i izjašnjenja svih jedinica.

Kako je saopšteno iz Univerziteta Crne Gore, u izvještaju, koji je danas jednoglasno usvojen, navodi se da su prihodi Univerziteta prošle godine iznosili 30.375.782 eura, a rashodi 30.040.344 eura.

Konačan izvještaj sa svim pojedinostima, kako se ističe,  upućen je resornom Ministarstvu prosvjete, kao i Ministarstvu finansija na dalji postupak.

Tokom današnje sjednice, Upravni odbor zatražio je i proširenje Nacrta memoranduma revizije na Filozofskom fakultetu koji se odnosi na putne troškove za realizaciju nastave u Beranama za period 2011 – 2014. godina.

Usvojen je konačni izvještaj revizije na Ekonomskom fakultetu i zadužen dekan da postupi po nalazima i preporukama interne revizije.

Na sjednici je, takođe, usvojen i prijedlog Fakulteta za pomorstvo za promjenu naziva fakulteta i inicijativa proslijeđena Vladi kao osnivaču.

Predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica naglasio je da je odato priznanje rektorki Radmili Vojvodić i njenim saradnicima za uspješno i domaćinsko poslovanje.

“Dominantna pitanja na sjednici Upravnog odbora bila su iz oblasti finansija. Još jednom je konstatovano da su dugovanja u najvećoj mjeri vraćena i da je Univerzitet Crne Gore pozitivno poslovao”, zaključio je Bjelica.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com