Andrijana Knežević (25) bije životnu bitku: “Ona se smije, uvijek, ne žali se nikad, čak iako veći dio dana sa iglom od infuzije u ruci…” - Volim Podgoricu

Andrijana Knežević (25) bije životnu bitku: “Ona se smije, uvijek, ne žali se nikad, čak iako veći dio dana sa iglom od infuzije u ruci…”

Andrijana Knežević (25) iz Plava bije trenutno najtežu bitku. Prije pet godina se razboljela od sindroma hepatičnih vena i njen jedini spas jeste transplatacija jetre u Turskoj.

Andrijana je danas otputovaka u Tursku sa svojom mamom koja će biti donor jetre. Troškove operacije snosiće Zavod za zdravstvo Crne Gore, ali njen boravak u bolnici, kao i boravak nje i njene mame u Turskoj nakon operacije kako bi se njeno stanje pratilo snosi njena porodica.

Njena porodica nema mogućnosti da snosi sve troškove budući da nemaju baš nikakva primanja. Otac je radio na primorju, ali je zbog zdravstvenog stanja morao da prestane da radi. On se trenutno nalazi na odeljenju u KBC, nakon što mu je nedavno otkriven rak debelog crijeva koji je metastazirao na luća i jetru i čekaju ga hemoterapije.

Građani Plava su počeli sa skupljanjem novca i tokom vikenda je skupljeno oko 7.000 eura, ali to nije dovoljno da obezbijedi Andrijani i njenoj mami boravak na klinici i uspješan oporavak. Novac za Andrijanu može da se uplati na račun u CKB banci na ime njene sestre Nataše Knežević 510250299627701428.

Andrijana je bila odličan student, i pored bolesti koja je snašla nakon prve godine studija uspjela je da diplomira na Fakultetu za saobraćaj i logistiku u Beranama sa desetkom.

“Ona se smije, uvijek, ne žali se nikad, čak iako veći dio dana sa iglom od infuzije u ruci. Nije se žalila čak ni kad je radila tako bolesna. Ne žali se čak ni kad joj je teško disati od grčeva u nogama. Ne žali se što je najljepše godine svoje mladalačke bezbrižnosti provela bolesna, pod intervencijama, u hitnoj pomoći, u Kliničkom centru Podgorice i Beograda… Ona je toliko snažna da me sramota ponekad od mojih problema, koji izgledaju tako mali naspram njene bitke za život. Finansijski ne znam kako su izdržali, cijela njena porodica, ali tokom svih mojih boravaka kod nje u Plavu, jedino što znam da tamo nikad nije nedostajalo ljubavi. Ne znate šta je ona sve prošla kroz te bolnice, koliko se novca potrošilo na lijekove, na infuzije, koliko se moralo voditi računa o njenoj ishrani. Ni jednom nije posustala. Ni jednom nije izgubila nadu“, objavio je njen prijatelj Nikola Dašić na društvenoj mreži Facebook – putem koje je uputio apel za pomoć.

(cdm.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com