Matović poznavao egzekutora? - Volim Podgoricu

Matović poznavao egzekutora?

Policija traga za osobom kojaje u nedjelju ujutro vatrenim oružjem usmrtila Novljanina Radovana Matovića (40) u Đenovićima.

Kako Pobjeda saznaje, sumnja se da je Matović razgovarao sa ubicom, te se ne isključuje mogućnost da ga poznaje. U prilog toj sumnji ide činjenica da su istražitelji zatekli upaljen motor njegovog ,,audija“, uključena svijetla i spušteno staklo.

Tijelo je pronađeno oko 11.10 sati, u uličici koja spaja magistralu i priobalni put, nakon što je stanar obližnje kuće primijetio da automobil ne kreće nekoliko sati. Izašao je iz kuće i zatekao tijelo.

Matović je bio poznat u policijskim evidencijama, a najsvježiji slučaj su provjere da li je davao novac na kamatu. Kako tvrdi Pobjedin izvor, imao je čak 30 prijava, uglavnom zbog nasilničkog ponašanja.

Uviđajem su konstatovane dvije ustrijelne rane u predjelu glave.

Po nalogu tužioca, tijelo R. M. je prevezeno na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici radi obdukcije.

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja i identifikovanju počinioca ovog krivičnog djela.

Radovan Matović je javnosti poznat zbog sumnje da je 2003. godine pokušao da ubije policajca Radomana Lutovca u hercegnovskom naselju Čela. Kasnije je oslobođen optužbi. Više godina je proveo u zatvoru i protiv njega su podnijete prijave za brojna krivična djela.

Matović je posljednjih godina bio zakupac ugostiteljskog objekta u Herceg Novom, kao i parking mjesta u blizini hercegnovske gradske luke.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com