Mujovićev sin, pjevač, varao građane sa visokim računima za struju - Volim Podgoricu

Mujovićev sin, pjevač, varao građane sa visokim računima za struju

U okviru akcije specijalnog tima tužilaštva i policije pod radnim nazivom “Hobotnica”, “svjetlost dana” ugledale su brojne sumnje u prevare sada već pritvorenog Podgoričanina Veselina Veska Mujovića, ali i članova njegove najuže familije.
Tragom povjerljivih i pouzdanih informacija da je Mujovićev sin, afirmisani podgorički pjevač Dražen Mujović, kao zaposleni u podgoričkoj Elektrodistribuciji, varao građane sa visokim računima za struju tako što im je obećavao da za naknadu od nekoliko stotina eura može da im umanji dug, Dnevne novine su zatražile i zvaničan komentar Elektroprivrede Crne Gore.

U odgovoru stoji da je EPCG u prethodnom periodu pokrenula postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti za Mujovića, zbog postojanja sumnje da je izvršio težu povredu radne obaveze.

“Nakon spovedenog disciplinskog postupka imenovani je odlukom nadležnog organa od 5.7.2013.godine oglašen odgovornim i izrečena mu je disciplinska mjera prestanak radnog odnosa. Protiv predmetne odluke Dražen Mujović je pokrenuo spor, koji je okončan na način što je Viši sud u Podgorici potvrdio presudu Osnovnog suda u Podgorici, kojom je odluka o prestanku radnog odnosa poništena i naloženo EPCG, kao tuženoj, da vrati tužioca na radno mjesto, koje je obavljao prije donošenja pobijene odluke. U vezi s navedenim, a u postupku izvršenja pravosnažne presude, EPCG je 6.4.2015. godine donijela odluku o povratku na rad imenovanog”, stoji u odgovoru EPCG.

DN novine saznaju da su predmet provjera Specijalnog tužilaštva i djelovanje Mujovićeve kćerke Seke, zaposlene u podgoričkom Višem sudu, zbog sumnje da je odavala službene podatke. Iz Višeg suda su prije nekoliko dana saopštili da nemaju takve informacije i da Mujović nije udaljena sa posla. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, prebačena je na drugo radno mjesto.

Veselin Mujović se trenutno nalazi u stacionaru Istražnog zatvora u Spužu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo “prevara”, a na štetu predsjednika Političkog savjeta DPS-a Svetozara Marovića, koji se takođe nalazi u pritovoru.

Tužilaštvo tvrdi da je Mujović iznudio od Marovića 800.000 eura, tako što mu je obećavao bolji položaju u tužilačkoj istrazi. Upućeni tvrde da se Mujović zapravo zaista trudio da Maroviću osigura bolji tretman i kroz direktne kontakte sa čelnicima Tužilaštva, upao je u njihovu “klopku”.

Spekuliše se da je u istu zamku upao i osumnjičeni bivši predsjednik Budve Lazar Rađenović, koji je navodno takođe sa Mujovićem pravio dil za bolji tretman.

2 komentara

  1. Tacno je da je ovaj to radio jer je momkomsiji i dobrom prijatelju uzeo 300 e da mu ponisti dug od oko 1000 e. A kako je sam rekao mnogima je to sredio pa neka se jave ti mnogi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com