Od marta let Istanbul-Podgorica čak 12 puta nedjeljno - Volim Podgoricu

Od marta let Istanbul-Podgorica čak 12 puta nedjeljno

Na današnjem sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori Serhatom Galipom, Galip je izrazio zadovoljstvo zbog boravka u našoj zemlji, istakavši da postoji potpuna otvorenost za partnerstvo u mnogim oblastima.

 Sagovornici su konstatovali da dosadašnje investicije iz Turske u oblasti transporta, turizma, bankarstva i dr, sa akcentom na investicije Doguš grupe, kao kompanije sa međunarodnim ugledom, predstavljaju podsticaj za naredna ulaganja, koja će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta.

Ambasador je saopštio da je Crna Gora veoma interesantna destinacija za tursko tržište, a zajednički je konstatovano i da veliki udio u tome ima upravo dobro poslovanje i politika koju vodi Turkish Airlines.

“Naime, ova kompanija je u toku prošle godine obezbjeđivala promotivne sadržaje na nacionalnoj televiziji posvećene Crnoj Gori, a od marta ove godine do kraja oktobra, prema najavama, realizovaće 12 rotacija nedjeljno na relaciji Podgorica-Istambul”, saopšteno je iz Ministarstva

Ambasador je naglasio i da je Turskih Airlines 2015. godine na pomenutoj relaciji prevezao 74.000 putnika.

“Od toga su 42 odsto činili putnici iz neke treće zemlje, obzirom da je Istambul i tranzitno mjesto, što pokazuje da je ova aviokompanija značajna ne samo za povezivanje naše zemlje sa Turskom, već i sa drugim destinacijama. Predstavljanje Crne Gore na svim tržištima, pa i turskom, kao jedinstvene turističke destinacije koja ima ne samo obalu, već zaleđe, kulturu i bogatu istoriju, posebno je važno”, saopštio je Gvozdenović.

Zaključeno je da će se kroz buduću intenzivnu i otvorenu komunikaciju raditi na realizaciji konkretnih projekata i aktivnosti u oblastima za koje je nadležno Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Razgovarano je i o važnosti ubrzanja aktivnosti investitora na izgradnji kanalizacione mreže u Herceg Novom koje realizuje turska kompanija, a čiji se završetak, prema trenutnim najavama, očekuje tokom maja.

Kako je samo prošle godine zabilježen porast broja turskih turista za čak 30 odsto, naglašeno je i da je ovo oblast koja će u narednom periodu takođe biti u fokusu interesovanja.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com