Zahvaljujući psu, autistični dječak i njegova porodica sada imaju bolji kvalitet života (Video) - Volim Podgoricu

Zahvaljujući psu, autistični dječak i njegova porodica sada imaju bolji kvalitet života (Video)

Gdje god da ide Džejms Ajzak, i Mah ide za njim. Čak i u bolničku postelju.

Devetogodišnji dječak iz Velingtona, Australija, ima autizam i kako bi se osjećao mirno i bezbjedno, oslanja se na crnog labradora.

Džejms ne može da govori, odbija dodire i kontakt očima i sa članovima svoje porodice. Ali, njegov pas Mah je njegov najbolji prijatelj.

“Za Džejma, on je sve”, kaže dječakova majka Mičel.

Mah je bio sa dječakom i kada je morao na magnatnu rezonansu, kako bi ljekari ustanovili uzrok njegovih napada.

Kvalitet života porodice Ajzak je, kako navode, u znatnoj mjeri poboljšan u posljednje dvije i po godine, od kako je Mah sa njima.

Dječakova majka navodi da je izlazak sa Džejmsom nekada bio noćna mora.

“Nekada nismo mogli da odemo ni u kafić, Džejms bi želio da odmah idemo. Ali, sada kada je pas sa nama, dječak je miran i čeka da do kraja popijemo kafu”, kaže ona.

Osim što smiruje Džejmsa, prisustvo Maha čini da se dječak osjeća bezbjedno. Kada su vani, on drži psa na povocu. Ako dječak počne da se kreće brže ili da trči, pas se zaustavlja, sjedne i ne pomjera se sa mjesta.

Mah je obučen pas i njegova obuka je počela kada je imao šest mjeseci i, pored ostalog, on može da, cvileći i lavežom, na vrijeme upozori dječakove roditelje da će dječak imati napad.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Thanks , I’ve recently been searching for info approximately this subject for a long time and yours is the greatest I have discovered so far. But, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the source?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com