Žugić prihvatio zahtjev Pozitivne: Obavezao se na povećanje plata u zdravstvu - Volim Podgoricu

Žugić prihvatio zahtjev Pozitivne: Obavezao se na povećanje plata u zdravstvu

Ministar finansija Radoje Žugić je nakon zahtjeva Pozitivne da se povećaju zarade u zdravstvu poručio da se taj resor obavezuje da će to i uraditi

“Kazali smo da se to pitanje treba urediti kroz kolektivni ugovor, ali nakon usvajanja prijedloga zakona”, poručio je Žugić.

Žugić je rekao i da nije prihvatljiv prijedlog Socijaldemokratske partije da se povećaju plata medicinskim radnicima i inspekcijskim službama.

Poslanik Pozitivne Goran Tuponja poručio je da ta partija traži da se u roku od mjesec potpiše kolektivni ugovor kojim će zaposlenima u zdravstvu biti povećane plate za najmanje 5,5 odsto.

On je kazao je da će ta partija insistirati na tome da nadležna ministarstva hitno preduzmu neophodne aktivnosti i što prije usaglase povećanja zarada u sektoru zdravstva.

Tuponja je, na konferenciji za novinare povodom Predloga zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, rekao da zarade zaposlenih u sektoru zdravstva duži niz godina stagniraju i zaposleni se, kako smatra, nalaze u nezavidnom materijalnom položaju.

On je poručio da država mora pokazati senzibilitet i staviti do znanja da brine o zaposlenima u zdravstvu i njihovoj egzistencji.

“Tražimo da se u najskorijem roku, ne dužem od mjesec dana, potpiše kolektivni ugovor i na taj način zaposleni u sektoru zdravstva dobiju povećanje zarada, koje neće biti manje od povećanja koje su dobili zaposleni u oblasti obrazovanja”, rekao je Tuponja.

On je objasnio da Pozitivna pitanje potpisivanja kolektivnog ugovora za zaposlene u zdravstvu smatra važnim i u kontekstu zauzimanja konačnog stava o zakonu o zaradama u javnom sektoru koji je u skupštinskoj proceduri.

Tuponja je naveo da to nije i ne treba da bude shvaćeno kao bilo kakvo uslovljavanje, već kao, dodao je, osnaženje i doprinos da se ubrzaju stvari koja predstoje.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com