Bojanić: Nije vrijeme za partijske ideologije i predizbornu kampanju - Volim Podgoricu

Bojanić: Nije vrijeme za partijske ideologije i predizbornu kampanju

Predstojeći izbori, bilo kada se desili, pod istim ili sličnim uslovima kao i prethodni, neće donijeti ništa dobro opoziciji. Poslanički mandat više jednoj a manje drugoj opozicionoj partiji, nije cilj za koji treba da se bori bilo ko iz opozicije. Ili bar ja ne želim da u tome učestvujem. Ni na čijoj strani, kazao je poslanik Mladen Bojanić.

“Uticati na aktuelnu vlast da prihvati formiranje nove vlade, kako god je nazvali, koja će pripremiti izbore na radikalno drugačiji, odnosno korektan način, cilj je koji treba da bude zajednički ostvaren. Sve ostalo nakon toga je pitanje posebnih partijskih programa i predizborne kampanje”, kazao je Bojanić.

On nema dilemu da je ovo svakome u Crnoj Gori jasno, bavio se politikom ili ne.

“Da li ćemo se svi ponašati u skladu sa ovako jasnim ciljem, pitanje je na koje ćemo ubrzo naći odgovor. Pozivanje na zajedničko djelovanja nakon najave aktivnosti i čekanje da se ostali vama priključe, bilo da se radi o protestima ili o dijalogu, nije rješenje. Jednostranih poziva ni prijedloga rješenja ne smije biti, niti iko ima pravo da ih bilo kome nameće. Jedino se zajedničko opoziciono djelovanje može dogovoriti za istim stolom uz prisustvo svih relevantnih političkih aktera koji su jasni u stavu da je ova Vlada izgubila povjerenje. Ko će prvi pozvati na takav sastanak, mjesto održavanja, pozicija medijatora, raspored sjedenja, pređasne međusobne razmirice, toliko su banalne i nevažne stvari da ih niko ne smije pretpostaviti prisustvu takvom sastanku”, ocijenio je Bojanić.

Poručuje-izgovora i izostanaka ne smije biti.

“Vrijeme neumitno prolazi i svakim danom se umanjuju šanse za organizovanje slobodnih i fer izbora. Čekanje i odlaganje samo je u funkciji DPS-a. Da li djelovati vaninstitucijalno, samo bojkotom i protestima, da li kroz dijalog i Skupštinu, da li i jedno i drugo, pitanja su koja treba dobro analizirati, donijeti zajedničke odluke, utvrditi dinamiku i načine realizacije. Krucijalno je važno konačno pokazati javnosti da je opozicija spremna za saradnju. Nema drugog rješenja, svi to znaju. Niti jedna politička partija ili grupacija iz opozicije nema snagu da se samostalno izbori za fer uslove i smijeni ovu vlast”, jasan je Bojanić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com