Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata - Volim Podgoricu

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine.

Prema riječima Dačića, informacije govore da je Al Dabaši ubijen u gradskim borbama protiv ISIS-a u Sabrati.

Dačić je Beti rekao da je vijest o ubistvu Al Dabašija objavio Libija Herald i da se očekuje zvanična potvrda. Kako navodi Libija Herald, Al Dabaši je ubijen u borbama koje su uslijedile nakon što su oružane snage pročešljale nekoliko kvartova Sabrate u potrazi za teroristima povezanim sa Islamskom državom.

Al Dabaši poznat je u Libiji i po nadimku “Hefter”, prenosi Libija Herald. Ovaj nadimak u bukvalnom prevodu na srpski jezik znači “drška od noža”.

Dvoje službenika srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u Libiji u novembru prošle godine, a poginuli su prošlog petka. Prema nalazima obdukcije na Vojnomedicinskoj akademiji, poginuli su uslijed detonacije.

Ovaj klan zvanično nije deo ISIS, ali tesno sarađuje sa njima. Islamista Nuredin Čučan, koji je bio glavna meta američkog napada u kojem su ubijene i srpske diplomate, bio je pod protekcijom klana Dabaši i krio se na njihovoj teritoriji.

Iza otmice Slađane Stanković i Jovice Stepića u Libiji stoji ozloglašeni ogranak porodice Dabaši, koji se bavi otmicama ljudi.

Dabašijevi su na zapadu Libije razvili organizovanu kriminalnu mrežu i praktično zagospodarili gradom Sabrata i okolnim mjestima.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com