“Budi odgovoran”: Osam primjedbi, nijedna novčana kazna - Volim Podgoricu

“Budi odgovoran”: Osam primjedbi, nijedna novčana kazna

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano osam primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu fizioterapeutske ambulante u Herceg Novom, prijavljene da radi bez odobrenja, jer se objekat ne nalazi na navedenoj adresi.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole kafane i prodavnice u podgoričkom naselju Tološi, prijavljenih za neizdavanje fiskalnih računa i rad bez odobrenja, kao i podgoričkog restorana Njujork, u kojem se navodno naplaćuje ulaz subotom.

Od ukupno osam pritužbi, koje su evidentirane od ponedjeljka, pet nije dobilo odgovor. Pritužbe na koje nije odgovoreno odnosile su se na propadanje mosta na rijeci Tari, nepropisno parkiranje službenog vozila, neobezbijeđeno gradilište i sječu maslina.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Vlada je početkom februara odlučila da i ove godine nastavi projekat u saradnji sa Elektrtehničkim fakultetom, ali bez donatorske podrške UNDP-a.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com