RUŽDIJA SA KONIKA: Aktivista sam DPS-a a neće da mi daju SOCIJALU! - Volim Podgoricu

RUŽDIJA SA KONIKA: Aktivista sam DPS-a a neće da mi daju SOCIJALU!

Samohrani otac Ruždija Asanović koji živi na Koniku, tvrdi da kao državljanin Crne Gore sa dvoje maloljetne djece i bez posla, ne može da ostvari pravo na materijalno obezbjeđenje porodice.

Asanović je kazao da mu iz Centra za socijalni rad traže da, uz ostalu dokumentaciju, priloži i predlog za prinudno izvršenje presude u dijelu izdržavanja, kao dokaz da mu bivša supruga ne isplaćuje alimentaciju.

On je pojasnio da je njegova bivša supruga, kojoj je nakon razvoda sud odredio da mu plaća alimentaciju od 130 eura, na Kosovu zasnovala novu porodicu i da nema nikakvih primanja.

“Da bih pribavio dokument koji mi traže iz Centra za socijalni rad treba da angažujem javnog izvršitelja. Bio sam kod jednog i tražio mi je 25 eura da pokrene postupak…Odakle mi, kad nigdje ne radim”, kazao je Asanović.

On je istakao da su se iz Centra za socijalni rad prilikom dolaska na teren, uvjerili da živi u veoma lošim uslovima, u baraci, koja je puna vlage i nema kupatilo.

“Građanin sam Crne Gore i aktivista DPS-a i neće da mi daju socijalu”, požalio se Asanović.

Direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Goran Kuševija kazao je “Vijestima” da Asanović ne može ostvariti pravo na materijalno obezbjeđenje porodice dok ne dostavi traženi dokument.

“Bez toga ne može da ostvari to pravo, jer mi ne znamo da li je to dogovor između roditelja. Mi se rukovodimo isključivo dokazima”, istakao je Kuševija.

Kuševija je pojasnio da Asanović u nadležnom sudu može pokrenuti postupak za izmjenu odluke, kojom je predviđeno  da njegova bivša supruga plaća alimentaciju od 130 eura. Asanović, kako je pojasnio Kuševija, zbog svog lošeg imovnog stanja, može od suda da zatraži besplatnu pravnu pomoć.

“Nakon pokretanja postupka, sud može njegovoj bivšoj supruzi da smanji iznos alimentacije ili da je potpuno oslobodi plaćanja, ukoliko ima dokaza da plaćanje alimentacije utiče na izdržavanje njene nove porodice”, kazao je Kuševija.

(vijesti.me)

2 komentara

  1. whoah this blog is excellent i really like reading your posts. Keep up the good paintings! You recognize, lots of people are searching around for this info, you could aid them greatly.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com