DJEVOJKE, OVAJ DAN SE NE PROPUŠTA: Ako danas TO NE URADITE, sledeća prilika je za 4 godine! - Volim Podgoricu

DJEVOJKE, OVAJ DAN SE NE PROPUŠTA: Ako danas TO NE URADITE, sledeća prilika je za 4 godine!

Muško prenemaganje kada treba donijeti odluku o bračnom životu i zaprositi djevojku, nije savremen problem, već se žene sa njim bore vjekovima.  Da li ste znali za običaj da svake prestupne godine, na 29. februar dame mogu zaprositi čovjeka svog života, i da on to ne bi trebalo da odbije!

Običaj je, prema predanju, ustanovljen još u 5. vijeku, a određen je 29. februar, da na taj dan nestrpljive žene imaju priliku zatražiti ruku svog dragog. Ovaj običaj potiče iz Irske, nakon što je sv. Brigita sklopila sporazum sa sv. Patrikom kako bi vratila ravnotežu u muško ženske odnose. Smatrala je da žene predugo čekaju na prosidbu svojih muškaraca, pa na prestupni dan mogu preuzeti inicijativu, piše agencija Anadolija.

Prestupni dan je svake četiri godine, a žene i muškarci tada, prema tradiciji, mijenjaju uloge.

Prema škotskom zakonu iz 13. vijeka za one koje preduzmu inicijativu i budu odbijene muškarac je morao kupiti 12 pari rukavica kako bi sakrila sram što ne nosi zaručnički prsten. Istraživanjem o ovom danu bavio se i “The Huffington Post” koji je naveo da na današnji dan gotovo deset posto žena namjerava zaprositi svog partnera.

Muškarcima ženska prosidba na prestupni dan ne pada teško, a oko 36 posto njih priznaje da im se sviđa što sav pritisak nije na njima.

Dame, 29. februar traje do 00,00 časova, a na sledeću priliku morate čekati četiri godine!

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com