Kovačević: Obezbijedićemo nedostajući novac za isplatu naknadami - Volim Podgoricu

Kovačević: Obezbijedićemo nedostajući novac za isplatu naknadami

Ministarstva rada i socijalnog staranja i finansija do kraja marta predložiće Vladi mjere kojima će obezbijediti nedostajući novac za isplatu naknada majkama.

Ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević kazala je da za isplatu naknada treba izdvojiti između 55 i 60 miliona eura.

„U budžetu imamo blizu 30 miliona eura, po osnovu usmjeravanja sredstava iz Fonda PIO ili ušteda koje imamo u Ministarstvu rada i socijalnog staranja“, kazala je Kovačević novinarima na otvaranju zgrade za penzionere.

Prema njenim riječima, novac je obezbijeđen za narednih pola godine ali sa Ministarstvom finansija imaju obavezu da do kraja marta Vladi predlože mjere kako i na koji način će obezbijediti nedostajući novac.

„Ministar finasija i ja već intezivno razgovaramo i ispoštovaćemo rok i do kraja mjeseca predložićemo neophodne mjere“, poručila je Kovačević.

Ona je rekla da će u Ministarstvu nastojati da do 20. marta urade najveći broj rješenja, da bi ih sve majke koje su podnijele zahtjev za naknadu dobile što prije.

„To ne zavisi od Ministarstva rada već od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG)“, objasnila je Kovačević.

Taj vladin resor je, kako je kazala, od ZZZCG zatražio da „angažuje sve svoje snage“ i ubrza postupak dostavljanja potvrda.

„Samo su nam ostala rješenja po osnovu evidencije na Zavodu, ostala smo rješenja sva uradili“, saopštila je Kovačević.

Kako je istakla, niko neće biti oštećen zato što će se od dana podnošenja zahtjeva svim korisnicima isplatiti nadoknada, bez obzira kada rješenja budu urađena.

„Ukoliko bude potrebno tražiću da bude jedna vanredna isplata do 1. aprila kako bi svim majkama obezbijedili da tu naknadu dobiju“, poručila je Kovačević.

Žalbi na to što su neke majke dobile dio naknada jer se računa od dana podnošenja ima, ali to je, kako je kazala, već objašnjeno jer „ne može se davati nešto što je bilo ranije“.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com