Raspisan poziv za II Open turnir ŠK “Budućnost” - Volim Podgoricu

Raspisan poziv za II Open turnir ŠK “Budućnost”

Šahovski klub “Budućnost” – Podgorica,  je raspisao poziv za II OPEN TURNIR ŠK “BUDUĆNOST 2016“. Turnir se igra u znak ponosnog sjećanja na preminule šahovske majstore, nekadašnje članove kluba: Žarka Živkovića, Milana Živkovića, Radovana Brajovića, Peđu Vučinića, Mladena Krstića i Mihaila Milonjića.

Pokrovitelji turnira su:  ŠK “Budućnost”,  Podgorica Glavni grad – Sekretarijat za kulturu i sport, Advokatska kancelarija “Pavličić”, UNIQA Osiguranje A.D, Lovćen Osiguranje A.D, Zapad banka A.D itd.

Od glavnog sudije turnira Mladena Popovića (Fide arbitra) saznajemo da se turnir igra u organizaciji ŠK Budućnost  od 19 – 25. marta 2016. u prostorijama  ŠK “Budućnost” u Podgorici.

Igraće se po Švajcarskom sistemu parovanja 7 kola, a tempo igre je 90 minuta po igraču + 30 sekundi za svaki potez. Svakog turnirskog dana će se igrati po jedno kolo sa početkom u 16 sati, uz uslov da nema odlaganja partija. Turnir je prijavljen kod FIDE i rejtinguje se, što će biti prilika da se igrači bore za rejting poene.

Pravo nastupa imaju igrači koji se prijave organizatoru i izvrše uplatu upisnine na žiro račun  510-9096-09 kod CKB najkasnije do petka 18.3.2016. do 15.00h.

Broj učesnika je ograničen na 39 pa prednost  imaju igrači koji ranije izvrše uplatu. Upisnina iznosi 20€, a za omladince 10€, dk su pisnine oslobođeni  velemajstori. Nagradni fond je  2.000 €, a raspoređen je na 10 redovnih i 2 specijalne nagrade, dok je prva nagrada 500 eura.

“Organizator je obezbijedio da se putem interneta na sajtu www.skbuducnost.me direktno prenosi četiri partija iz svakog kola po izboru organizatora.” – zaključuje Popović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com