Zbog straha od od muža i njegovog zlostavljanja, Ivana zadavila ćerku, pa se objesila na tavanu! - Volim Podgoricu

Zbog straha od od muža i njegovog zlostavljanja, Ivana zadavila ćerku, pa se objesila na tavanu!

Nezapamćena porodična tragedija u Sokobanji, Ivana Majstorović (36) ostavila oproštajno pismo majci i suprugu. Dejan Majstorović: Nagovještavala mi je zločin, nisam vjerovao u to.

NE mogu više da živim u strahu od tebe, niti da trpim tvoja zlostavljanja. Povešću sa sobom i Nataliju, jer bi ti i nju prodao na kocki!

Ovo je, kako “Novosti” saznaju, u oproštajnom pismu namijenjenom svom suprugu, napisala Ivana Majstorović (36), iz Sokobanje, koja je u utorak uveče, najprije, zadavila gajtanom svoju osmogodišnju ćerku Nataliju, nakon čega se objesila na tavanu svoje kuće u ovdašnjoj Ulici Svetozara Markovića.

Stravična porodična tragedija koja je potresla Srbiju desila se u Sokobanji. Ivaninu majku Gordanu pozvali su iz škole i pitali zašto joj se “ćerka ne javlja na telefon i zbog čega joj unuka nije bila u školi”. Uspaničena žena se popela na prvi spart kuće i tu vidjela Ivanine stvari i mobilni telefon, sa nekoliko propušenih poziva.

Gordana je odmah obavijestila o tome svog supruga Sinišu, koji je pozvao policiju. Počela je potraga za majkom i ćerkom, koja je potrajala nekoliko sati. Konačno, jedan od policajaca se popeo na tavan, koji niko nije koristio, i tu ugledao stravičan prizor – Ivana je bila obješena o gredu, dok je u ormaru pronađeno tijelo njene ćerke. Nezvanično, nesrećnu djevojčicu je usmrtila produžnim gajtanom. Prema nepotvrđenim informacijama, Natalija se nekoliko minuta borila za život i otimala se, ali nije mogla da savlada majku. Ljudima koji su obavili uviđaj, navodno, nije bilo jasno kako Majstorovićevoj nije proradio majčinski instinkt. U pismu roditeljima Ivana je, navodno, napisala:

“Dejan mjesecima nije dolazio, a onda mi je nedavno rekao da će se odreći djeteta. Uzimao mi je pare iz novčanika, htio je i moj auto da proda. Odlazio je noću i nije se javljao na telefon. Varao me je. Zbog svega toga, ne želim da moje dijete odgajaju maćehe.”

Nekoliko poslednjih rečenica Ivana je posvetila roditeljima, kojima se “izvinila što im nanosi bol”.

“Natalija i ja idemo na bolje mjesto. Proklinjala sam svaki dan što živim. Idemo kod Nidže (Ivanin pokojni brat), tamo smo na sigurnom. Htjela sam da proživite srećno starost, ali sada izvinite zbog svega. Majstorovići su me uništili.”

Ispred kuće u kojoj su živjele Ivana i Natalija u srijedu su se okupili rodbina i prijatelji. Nikome nisu dopuštali da priđe kući.

– Ivanin suprug radi u Francuskoj i povremeno dolazi u Sokobanju – ispričao nam je jedan od komšija, koji nije želio da mu pominjemo ime. – Baš je dolazio prije desetak dana, kada su Nataliji slavili osmi rođendan.

Naš sagovornik kaže da je Ivana uvijek bila vesela i da nikada nije pokazivala da je zbog nečega uznemirena. Komšijama je, kaže, bilo čudno što se, ubrzo nakon što se Natalija rodila, iz Beograda, gdje je živjela sa suprugom, Ivana vratila u rodno mjesto, kao i to što je njen suprug, kasnije, otišao u Francusku.

– Ivana nije imala nikakvih finansijskih problema – nastavlja naš sagovornik. – U centru Sokobanje držala je vilu “Natalija”, koju je nazvala po ćerki, sa 15 apartmana koje je izdavala. Roditelji joj drže firmu za tehnički pregled vozila i veoma su pristojno živjeli.

U kući u Ulici Svetozara Markovića Ivana i njena ćerka su živjele na prvom spratu, a roditelji u prizemlju. Trospratna kuća ima i tavan, na kome je porodica odlagala stare stvari. I baš to mjesto nesrećna žena je odabrala da presudi ćerki i sebi.

Komšije kažu da, čak i da je imala nesuglasice sa suprugom, to nije pokazivala. Naprotiv, uvijek je bila vedra i nije odavala utisak da ima ikakvih problema. Navode i da se Ivana nije liječila ni od kakve mentalne bolesti, što cijelom slučaju daje dodatni misteriozi ton.

– Svakome je željela da pomogne – dodaju susjedi. – Ko zna šta ju je, zapravo, natjeralo da ovo učini.

S druge strane, niko od nadležnih organa nije želio da komentariše ovu tragediju. Novinarima je prosleđeno saopštenje, s uputstvom da se za dalje informacije obratimo nadležnom tužilaštvu.

– Ništa nije upućivalo na ovu nesreću – saznajemo od izvora bliskim istrazi. – Ivana se, kobnog dana, čula sa majkom, koja je bila na poslu. Kazala joj je da je sve u redu i da sprema Nataliju za školu. Nakon toga je prekinula vezu i – nestala!

Kako se ispostavilo, Ivana je, nakon razgovora sa majkom, pozvala ćerku da se popne sa njom na tavan. Tu je dijete, nezvanično, zadavila gajtanom, nakon čega je leš stavila u ormar. Poslije toga, sebi je stavila omču oko vrata i – ubila se. Međutim, to tek treba da potvrdi istraga i obdukcija, čiji se rezultati očekuju uskoro.

(novosti.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com