Čistoći se duguje preko tri miliona - Volim Podgoricu

Čistoći se duguje preko tri miliona

Tre­nut­na po­tra­ži­va­nja pred­u­ze­ća Či­sto­ća po osno­vu ne­iz­mi­re­nih oba­ve­za za iz­vr­še­ne uslu­ge sa­ku­plja­nja i od­vo­za ko­mu­nal­nog ot­pa­da iz­no­se 3.005.343 eura, od če­ga naj­vi­še du­gu­ju fi­zič­ka li­ca i to 1.676.228 eura, dok je dug prav­nih li­ca 1.329.115 eura, sa­op­šti­la je Da­ca Po­po­vić, iz­vr­šni di­rek­tor Či­sto­će. Ona je is­ta­kla da su pro­gra­mom ra­da za ovu go­di­nu pla­ni­ra­ni iz­grad­nja pe­tog re­ci­la­žnog dvo­ri­šta, po­sta­vlja­nje pod­zem­nih kon­tej­ne­ra, pro­ši­re­nje sklo­ni­šta za na­pu­šte­ne i iz­gu­blje­e­ne kuć­ne lju­bim­ce, kao i sred­stva za iz­ra­du pro­jekt­ne do­ku­men­ta­ci­je za iz­grad­nju po­slov­ne zgra­de tog dru­štva.
-Pla­ni­ra­mo iz­grad­nju pe­tog re­ci­kla­žnog dvo­ri­šta u Gor­njoj Go­ri­ci za ko­je je u bu­dže­tu Glav­nog gra­da iz­dvo­je­no 150.000 eura. Usko­ro će u funk­ci­ju bi­ti po­sta­vlje­no i če­tvr­to re­ci­kla­žno dvo­ri­šte u Or­jen­skoj uli­ci. Po­sto­je­ći pro­sto­ri ko­ji se na­la­ze u Uli­ci­ma Iva Vi­zi­na, Hu­sin­skih ru­da­ra i na kra­ju Bu­le­va­ra Mi­ha­i­la La­li­ća u pro­te­klom pe­ri­o­du u pot­pu­no­sti su oprav­da­la po­sto­ja­nje, o če­mu svje­do­če i zna­čaj­ne ko­li­či­ne od­lo­že­nog ot­pa­da ko­je su do­ni­je­li gra­đa­ni–na­ve­la je Po­po­vić.
Kao jed­nu od zna­čaj­nih in­ve­sti­ci­ja za ovu go­di­nu Po­po­vić vi­di i pro­ši­re­nje ka­pa­ci­te­ta u sko­lo­ni­štu za na­pu­šte­ne i iz­gu­blje­ne kuć­ne lju­bim­ce.
– Pla­ni­ra­no je pro­ši­re­nje ka­pa­ci­te­ta, od­no­sno iz­grad­nja no­vih bok­se­va u za na­pu­šte­ne i iz­gu­blje­ne kuć­ne lju­bim­ce. Za ove na­mje­ne opre­di­je­lje­no je 30.000 eura. Ta­ko­đe, pla­ni­ra­na je i na­bav­ka jed­nog bro­ja vo­zi­la i opre­me ko­ja će bi­ti obez­bi­je­đe­na di­je­lom u bu­dže­tu gra­da a di­je­lom iz sop­stve­nih sred­sta­va – ka­že Po­po­vić.
U pro­gra­mu ra­da Či­sto­će na­šla se i ugrad­nja 20 pod­zem­nih kon­tej­ne­ra što je bi­lo pla­ni­ra­no i pro­šle go­di­ne, ali ni­je re­a­li­zo­va­no.
-Za ovu in­ve­sti­ci­ju u bu­dže­tu Glav­nog gra­da od­re­đen je iz­nos od 90.000 eura. Tre­nut­no se ove po­su­de na­la­ze u Bo­ke­škoj uli­ci, iza KIC-a „Bu­do To­mo­vić”, po­red re­ci­kla­žnog dvo­ri­šta u Bu­le­va­ru Mi­ha­i­la La­li­ća, u Cvjet­noj uli­ci i tri u Bu­le­va­ru Džor­dža Va­šing­to­na – ka­za­la je Po­po­vić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com