Ministarstvo podržava mlade pčelare: Za početak dobijaju po tri košnice - Volim Podgoricu

Ministarstvo podržava mlade pčelare: Za početak dobijaju po tri košnice

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pružiće podršku i ove godine mladim ljudima zainteresovanim da počnu da se bave pčelarstvom, a svi pčelari početnici koji ispune uslove javnog poziva za dodjelu podrške koji je ministarstvo objavilo danas dobiće po tri košnice sa pčelinjim rojevima na ramovima.

Rok za podnošenje zahtjeva je 15. april, ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom pozivu je 20.000 eura, dok korisnik podrške učestvuje sa 20 odsto investicije.

Korisnici ove podrške mogu biti državljani Crne Gore koji namjeravaju da se bave pčelarstvom, starosti od 18 do 40 godina.

“Odabrani pčelar dužan je da se prije potpisivanja ugovora i preuzimanja košnica učlani u Savez pčelarskih organizacija, preko lokalnog pčelarskog udruženja. Pčelari potpisuju ugovor sa Savezom kojim se obavezuju da će se baviti pčelarstvom u narednih pet godina. Dužnost mladog pčelara početnika je i da prisustvuje obuci o osnovama pčelarenja koju će organizovati Savez prije raspodjele košnica i potpisivanja ugovora”, piše u saopštenju ministarstva.

Informacije o potrebnoj dokumentaciji za prijavu, načinu apliciranja i proceduri realizacije date su u javnom pozivu koji se nalazi na sajtu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a sve informacije u vezi sa pozivom mogu se dobiti i direktno u Ministarstvu 020-482 283, kao i Savezu pčelarskih organizacija 069-941/505.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com