“Montenegro Youth Card” – popusti za mlade u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

“Montenegro Youth Card” – popusti za mlade u Crnoj Gori

“Centar za omladinsku edukaciju” u saradnji sa studentskim vijećima i Studentskim parlamentom Crne Gore, pokrenuo projekat “Montenegro Youth Card”, čiji je cilj obezbjeđenje što boljih uslova života za mlade u Crnoj Gori. Realizaciju projekta omogćili su Glavni grad Podgorica, Societe Generale Banka Montenegro, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kompanija Bemax i marketing agencija Mc Cann.

“Montenegro Youth Card” je kartica, koja košta 10 eura na godišnjem nivou, a omogućava srednjoškolcima i studentima da koriste popuste u čitavoj državi i na taj način znatno uštede sredstva iz svog budžeta. Pri realizaciji zacrtanih ciljeva, akcenat je stavljen na edukativne i kultrurne aktivnosti, zdrastvenu zaštitu, kao i na prevoz i usluge osiguranja. U ovim kategorijama, mladi će koristiti popuste u iznosima od 20% do 60 %.

Jugoslav Radović iz Centra za omladinsku edukaciju istakao je da smatra da je napravljen dobar kolaž popusta, te da će mladi uz pomoć ove kartice uštedjeti veliki iznos novca.

Vladimir Rajčić, šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici istakao je da je Glavni grad prepoznao značaj ovog Projekta kojim se mladim ljudima, srednjoskolcima i studentima, omogućavaju popusti u trgovinama, kulturnim ustanovama, preduzećima koja se bave prevozom putnika i ustanovama zdravstvene zastite. Korisnici ovih pogodnosti su pripadnici populacije kojoj, u ovim komplikovanim ekonomsko-socijalnim vremenima, treba obezbijediti što kvalitetniji život i ambijent za njihovu kulturnu i obrazovnu nadrgadnju. Izražavajući zadovoljstvo  što je Glavni grad bio pokrovitelj ovog projekta, iznio je da će uprava Grada uvjek biti spremna da podrži ovakve i slične projekte koji donose benefite mladim ljudima, koji su budućnost grada i države.

Mile Grbin, direktor sektora za marketing Societe Generale banka Montenegro izrazio je uvjerenje da će uz Montenegro Youth Card, mladi ljudi moći lakše sebi da priušte pristup institucijama kulture, edukacije i svih drugih lagodnosti koji znače bolji zivot za mladog čovjeka. Namjera Sosiete Generale banke Montenegro je da podrži mobilnost, razmjenu informacija i da izađe u susret potrebama mladog čovjeka.

Lazar Šuković, studentski onbudsman, rekao je  da je Montenegro Youth Card jako značajan poduhvat za studentsku populaciju. Ova vrsta kartica za studenta je već prisutna u zemljama regiona i trebalo je ranije uvesti i kod nas. U vremenu nepovoljne ekonomske situacije, potreba i zahtjeva studentskog života značajne su i najmanje povoljnosti u finansijskom smislu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com