Počeo MAKADO u KIC-u - Volim Podgoricu

Počeo MAKADO u KIC-u

Nova KIC-oca četvorodnevna manifestacija kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO počela je sinoć (petak, 4.mart) pred prepunom Velikom salom KIC-a “Budo Tomović” premijernim podgoričkim izvođenjem “Ćelave pjevačice” Slobodana Milatovića.

Otvarajući MAKADO, direktorica KIC-a Snežana Burzan istakla je želju ove prestižne gradske institucije kulture da afirmiše nova domaća i regionalna kamerna teatarska ostvarenja, uz želju da manifestacija postane tradicionalna. Burzan je zahvalila Sekretarijatu za kulturu i Skupštini Grada Podgorice koji su imali sluha da povećavajući budžet ovoj instituciji, podrže i nove programske segmente, kao što je uz ostalo prvi MAKADO.

makado

“Da smo na pravom putu potvrđujete svi vi večeras koji ste salu ispunili do posljednjeg mjesta, ali i skoro rasprodate ulaznice za sve ostale predstave u okviru MAKADA. “Predstavu kojom je MAKADO sinoć otvoren, koja je nastala po čuvenom tekstu Ežena Joneska režirao je Slobodan Milatović, a prva je pozorišna produkcija KIC-a “Zeta”. Igrali su: Ana Vučković, Bojana Malinovska, Dejan Ivanić, Petar Novaković i Aleksandar Gavranić.

Displaying 2.jpgkic

Kostime je radila Lina Leković, dizajn Suzana Pajović, a adaptaciju teksta i scenografiju uradio je Milatović. Večeras (subota 5. marta) od 20h u Dodest sali možete pogledati satiričnu monodramu „Kako postati žena kojoj se sve prašta”, koju je režirala Mirjana Ojdanić, a igra Maja Šarenac. U neđelju, 6. marta biće igrana predstava Kraljevskog pozorišta „Zetski dom” „Ludi od ljubavi”, po tekstu Sema Šeparda u režiji Lidije Dedović. Uloge tumače Emir Ćatović/Aleksandar Gavranić i Julija Milačić.

Posljednjeg dana Prvog MAKADA, u poneđeljak 7. marta biće odigrane dvije predstave, prijepodne, „Dobro jutro, laku noć” od 11 sati. Komad je režirao Todor Valov, a u bajkovitoj priči o prijateljstvu, igri, sreći i radosti života glume Sejfo Seferović i Dijana Dragojević. U sali Dodest, od 20 časova u poneđeljak, biće igrana gostujuća predstava „U Edenu na istoku” po tekstu Borislava Pekića. Uloge tumače Nikola Đuričko i Vojin Ćetković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com