PROSVJETARIMA KASNI PLATA: Nema para u budžetu, zarade iz dva dijela? - Volim Podgoricu

PROSVJETARIMA KASNI PLATA: Nema para u budžetu, zarade iz dva dijela?

Zaposlenima u prosvjeti nije isplaćena februarska zarada, koja je trebalo da bude uvećana za 5,5%.

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da je razlog kašnjenja „novi obračun“, te istakli da će zarade biti isplaćene početkom sledeće sedmice, pišu današnje Vijesti.

Povišica će, kako su objasnili, biti uračunata od 17. Februara, kada je i stupio na snagu novi Granski kolektivni ugovor a ne na cijelu platu.

Zvonko Pavićević, predsjednik Sindikata prosvjete tvrdi da prosvjetarima plata kasni jer je Ministarstvo finansija stopiralo isplatu jer nema para i dodao da je taj resor poslao uputstvo da se plata obračuna iz dva dijela.

„Novi obračun plata dovešće do novog kašnjenja. To je za nas razočarenje, jer nisu imali novca i bilo im je najlakše da nam uskrate to pravo. Budžet koji je usvojen za 2016. godinu važi za čitavu godinu, ne za 8 ili 10 mjeseci. Nas nije obavezivao Zakon o zaradama u javnom sektoru, već smo samo na osnovu usvojenog budžeta kojim je to predviđeno, povećanje ugradili u Granski kolektivni ugovor. Da li je to napravilo problem, mi nismo krivi“, kazao je Pavićević Vijestima.

Dodao je da prosvetni radnici nisu krivi što ima toliko dubioza i promašaja u budžetu.

2 komentara

  1. Very well-done blog. I especially appreciate content that has to do with beauty and fitness, so it’s important to me to see what you have here. Keep it up! facial exercises

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com